Kelemen Zsolt volt a vendég a Hagyományok Hegyén


2013-05-22 16:29:58  | cikk: mo  | 


Kelemen Zsolt volt a vendég a Hagyományok Hegyén főképe
Szűk körben, a tagok részvételével tartotta meg a Fegyver Napja elnevezésű programját a Hagyományok Hegye Egyesület a közelmúltban. Az alkalomra a sokak által ismert és elismert lovasíjászt, Kelemen Zsoltot hívták meg, aki mind elméleti, mind gyakorlati ismereteit osztotta meg a jelenlévőkkel.
Kelemen Zsolt kötetlen beszélgetés és tapasztalatcsere útján tárta fel a hun-magyar harci kultúra elemeit. Elmondta, nagyon kevés olyan nép él ma a világon, amely napjainkig folyamatosan őrizte és adta tovább harci kultúrájának tartalmi elemeit. Sajnos ezeket mi sem voltunk képesek megtartani. Veszni hagyott értékeink felkutatása, megismerése, újraélesztése és bemutatása napjaink fontos feladata. Ezt a célt tűzte zászlajára a Hagyományok Hegye Egyesület is, s most közösen mélyedtek el a hagyományőrzők a témában.

A résztvevők azonban nemcsak beszéltek a magyar harcmodorokról, fegyverekről, felszerelésekről, hanem az elméleti ismeretek mellé helyezték a gyakorlati tapasztalatokat is. Kelemen Zsolt felmérte a Hagyományok Hegye Egyesület és a homokbödögei lovasíjász csapat lovasainak felkészültségét, lovaik képességeit és engedelmességét, s ennek megfelelően igyekezett ellátni a hagyományőrzőket olyan tanácsokkal, amelyek nyomán biztosabban és hitelesebben adhatják át ősi kultúránk értékeit az érdeklődőknek.

A Hagyományok Hegye Egyesület nagy erőkkel készül a nyári programokra. A jurtát már felállították, a lovak számára fenntartott legelőt körbekerítették, s gőzerővel zajlanak a Hegy Napja előkészületei. Addig is több látogatói csoport keresi fel a Hagyományok Hegyét, hogy megismerje annak természeti, néprajzi és történelmi értékeit.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!