Diákkirályt választottak a Weöresben


2013-05-21 21:18:46  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Diákkirályt választottak a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy diákkirályt választanak. Az 1994/1995. tanévben választottak először az akkori nyolcadikosok közül diákkirályt. Azóta minden év májusában, a diáknap, illetve a Weöres-hét keretein belül szavaznak a királyra.
- A pünkösdi király mintájára iskolánk tanulói, és persze tanárai is választanak diákkirályt. A Weöres-hét a múlt héten, csütörtökön kezdődött, a három jelölt kampányával. Intézményünkben mindig a nyolcadik osztályosok jelölnek osztályukból 1-1 diákot, akikre aztán lehet szavazni. A jelöltnek nagyon sok kritériumnak meg kell felelnie, például jó magaviseletűnek kell lennie, a tanulmányi eredménye is jó kell, hogy legyen, vagyis példát mutasson a többieknek, személye példaértékű legyen. Az osztályok nagyon segítették jelöltjük munkáját, együtt kampányoltak, plakátokat készítettek, együtt játszottak, vetélkedőt szerveztek, videófilmet forgattak. Pénteken késő éjjelig bent volt közel 60 diák és együtt játszottak, számháborúztak. A mai nap iskolaközgyűléssel indult, ahol 33 kérdésre válaszolt az igazgató úr az iskolával kapcsolatban. Ezt követően a három nyolcadik osztály bemutatkozott, ami elsősorban róluk és a királyjelöltről szólt. A délelőtt aztán vidám feladatokkal folytatódott, mint például a célbadobás, a puzzle, a vakrajzolás, a hangszerfelismerés, a drámajáték, az iskolatotó és a gyógynövény-felismerés. A jó hangulatú délelőtti program végén összesítették a szavazatokat, s megkoronázták a diákkirályt, aki idén a 8.b osztályos Magyar Balázs lett. A diákkirály a héten aktívan részt vesz a Weöres-hét különböző programjain, így tehát a holnapi ökoiskolák találkozóján, az ökoversenyen és a métabajnokságon is – tájékoztatta hírportálunkat Horváthné Árvai Mária szervező.
Magyar Balázs kérdésünkre elmondta, rengeteg figyelemfelkeltő plakátot készítettek az osztálytársaival, valamint egyenpólót viseltek, amin egy osztálykép volt. A fiatal fiú elmondása szerint, nagyon jól sikerült a program, sokat játszottak, részt vettek az éjszakai programon is, amit nagyon élveztek.
A koronázáson részt vett Unger Tamás alpolgármester és Egyházi Andrea tankerület igazgató is.
Az eredményhirdetést követően az iskola nagyon sok diákja gratulált Balázsnak, néhányan autogramot is kértek tőle.
Az iskolanap ezzel még nem ért véget, hiszen ebéd után az udvaron folytatódott a program, ahol különböző fa játékokat próbálhattak ki a diákok. A játszóház a tavalyi Aegon-játszótéri Napon megrendezett jótékonysági főzőverseny befolyt 100.000 forintnyi összegből valósultatott meg, melyet a szervezők a Weöres-iskolának ajánlottak fel. A főzőverseny sikeréhez a Weöres-iskola is nagyban hozzájárult, hiszen két csapatuk is a dobogó első és második helyén végeztek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!