Folytatódik a jubileumi rendezvénysorozat a Munkácsyban


2013-05-21 13:22:54  | cikk: mo  | 


Folytatódik a jubileumi rendezvénysorozat a Munkácsyban főképe
A délelőtti órákban folytatódott a Munkácsy Mihály Általános Iskola jubileumi rendezvénysorozata. Az intézmény 75 éves évfordulója kapcsán a múlt héten nyílt nagyszabású kiállítás, s most a héten vetélkedők, tanulmányi versenyek, kreatív foglalkozások hívják fel a diákság figyelmét e jelentős ünnepre. A programsorozat részeként ma műveltségi vetélkedő várta a tanulókat. A mai délelőttön az 5. és 6. évfolyamos diákoknak kellett számot adniuk általános műveltségükről. Dr. Hauberné Szabó Tímea elmondta, a megmérettetés feladatainak összeállításánál az volt a legfontosabb szempont, hogy szinte minden tantárgyból szerepeljen kérdés, és természetesen elhangozzon Munkács Mihály neve is. Itt azonban nem a tananyagra voltak kíváncsiak a pedagógusok, hanem a meglévő tudásra, ismeretekre, egyszóval az általános műveltségre. A tanulók izgalmas és kreatív feladatokon keresztül adhattak számot tudásukról, hiszen a versenyben volt zenefelismerés, activity, vicces mondatkiegészítés, rejtvény és számos játékos elem, amely megmozgatta a diákság agytekervényeit. Az értékelésnél nemcsak a jó válaszok és helyesen kitöltött feladatlapok nyomtak sokat a latban, hanem a magatartást, a kreativitás és a kommunikációs készség is. A műveltségi vetélkedőn hat tízfős csapat mérkőzött meg a legjobbaknak járó jutalmakért.

A mai műveltségi vetélkedő előtt adták át a 75 éves jubileumhoz kapcsolódó matekversenyen, valamint irodalmi és rajzpályázaton kiválóan szereplő osztályközösségek jutalmát, méghozzá egy-egy ínycsiklandó tortát, melyet azon osztályok képviselői vehettek át, melyekből a legtöbben jelentkeztek a megmérettetésekre.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!