A Weöres itthon tartotta a Kilián Kupát


2013-05-19 14:47:03  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Weöres itthon tartotta a Kilián Kupát főképe
Az 1998. január 1. után született fiúk részére rendeztek labdarúgó tornát a Spartacus pályán. A kupa célja a labdarúgás népszerűsítése, a versenyzési lehetőség biztosítása és a testvérvárosi kapcsolatok ápolása volt, hiszen a Weöres Sándor Általános Iskola, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola mellett a baróti Gaál Mózes Általános Iskola és a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum is meghívást kapott a küzdelmekre. Az alakulatokat két hármas csoportba sorsolták, az A jelűbe Kovászna, a Szent István és az Erkel került, a B-ben pedig a Weöres, Barót és a Munkácsy küzdött meg a döntőbe kerülésért. A csoportmeccsek után Kovászna – Erkel – Szent István, valamint Weöres – Munkácsy – Barót sorrend alakult ki. Az elődöntők során a Munkácsy Kovásznán keresztül, büntetőkkel jutott a döntőbe, ahol a Weöres volt az ellenfél, miután két góllal felülmúlták az Erkel gárdáját. Az ötödik helyet hetesrúgások után a Szent István szerezte meg, a harmadik helyért Kovászna és az Erkel között kiélezett meccs folyt, a rendes játékidőben nem született találat, így ismét büntetőrúgások következtek, melyet az Erkel nyert 3-2-re. A Kilián Kupáért a fináléban a Munkácsy és a Weöres lépett pályára, a házigazdák egy jól eltalált lövéssel az első félidőben előnybe kerültek, a Munkácsy nagyobb helyzetet nem tudott kialakítani, így megérdemelten a Weöres játékosaihoz került a serleg. A tornát Horváth Attila, az iskola igazgatója értékelte.
- Nagyon örülök, hogy a pápai intézmények mellett a baróti és a kovásznai testvérvárosunk csapatai is elfogadták a meghívást, köszönjük az ötletet Rádi Róbert kabinetvezető Úrnak, a város vezetésének pedig a lebonyolításban nyújtott segítséget. A csoportmeccsek során azt gondoltam, Kovászna döntőt fog játszani, hiszen kiemelkedett a mezőnyből. Végül nem így lett, a Munkácsy szoros küzdelemben büntetőkkel továbbjutott és egészen a döntőig menetelt. Azt gondolom, a kupa elérte célját, bízom benne, hogy hosszútávon is fenntartható lesz, hogy a testvériskolák részt vegyenek a tornán.
Az eredményhirdetés után az önkormányzat támogatásának köszönhetően ebéddel kedveskedtek a résztvevőknek. A legjobb játékosnak Varga Bálintot (Weöres) választották, a gólkirály Nagy Bence (Munkácsy) lett, a legjobb kapusnak Olaria Marius Valentint (Kovászna) szavazták meg.

Eredmények:
Kovászna – Szent István 4-1
Weöres – Barót 3-2
Szent István – Erkel 0-2
Barót – Munkácsy 1-3
Kovászna – Erkel 2-0
Weöres – Munkácsy 3-1

Elődöntők:
Kovászna – Munkácsy 2-2 (b.: 1-3)
Erkel – Weöres 0-2

5. helyért: Szent István – Barót 1-1 (b.: 2-1)

3. helyért: Kovászna – Erkel 0-0 (b.: 2-3)

Döntő: Munkácsy – Weöres 0-1

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!