Az Alba Regia ellen búcsúzott a bajnokságtól a Bakonyerdő Pápa


2013-05-19 11:57:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az Alba Regia ellen búcsúzott a bajnokságtól a Bakonyerdő Pápa főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság zárófordulójában hazai közönség előtt búcsúzott a szezontól a Bakonyerdő Elmax Vasas SE. A hazaiak az Alba Regia elleni mérkőzés eredményétől függetlenül már biztosan a 12 csapatos pontvadászat 9. helyen végeztek, a vendégeknek pedig szintén biztos volt a 3. hely. Különösebb tét nélkül rendezték meg a mérkőzést, melyet a pápaiak kezdtek jobban, annak ellenére, hogy nem tudtak megfelelően edzeni az összecsapásra, jól működött a védekezés és a támadójáték is, félidőben egy góllal vezettek (13-12). A második 30 percben azonban sok hiba csúszott a hazai támadásokba, a fehérváriak pedig a hibákból leindultak, gyors gólokat szereztek, percek alatt megfordították az állást. A vendégeknél Grőber Mátyás is lehetőséget kapott, aki szétzilálta a már fáradó védelmet, a fiatal játékos 12 gólt dobott, amivel el is dőlt a két pont sorsa, a 2012/2013-as bajnokság utolsó meccsén hat góllal maradt alul a Bakonyerdő.

Bakonyerdő-Elmax VSE - Alba Regia KSE II 23 - 29 (13 - 12)

Kapcsándi Zsolt: Motiváltan, jól kezdtünk, azonban a második félidőre kijöttek a hiányosságaink, erőben elfogytunk, reális eredmény született.

Pápai gólszerzők:
Reizinger Szabolcs 5
Szakács Dániel 5
Kondor János, Harcos Bertalan, Róth Gábor, Nagy Péter, Sarus Ferenc 2
Lakos Csaba, Fébert Levente, Kelemen Gyula 1

A már biztos ezüstérmes juniorok esélyeshez méltóan jól kezdtek a sereghajtó ellen, uralták a játékot, támadásaik eredményesek voltak, még az is belefért, hogy a félidő hajrájára némi bizonytalanság miatt négy gólra olvadjon előnyük. Szünet után főleg a piros lapok és a pályán kívüli események játszották a főszerepet, előbb egy ütközés következtében térdsérülést szenvedett a vendégeknél Ambruzs Norman, akit a mentőknek kórházba kellett szállítani, majd testvérét Ambruzs Csabát kiállította a játékvezető. Molnár Csaba edző nehezen viselte a történéseket, durván megsértette a bírókat amiért el kellett hagynia a kispadot – a trénert a sípmesterek fel is jelentették a szövetségnél. A végjátékban hazaiak részéről Kapcsándi Kristófnak is felmutatták a piros kártyát, igaz az idén 155 gólig jutó pápai játékos harmadik kétperces kiállítása miatt nem térhetett vissza a játéktérre. Furcsa módon a közjáték a mieinket zavarta meg jobban, és 28-20-as állás után 28-26-ra felzárkóztak a vendégek, szerencsére a végén kijött a két csapat közti különbség, és 18. győzelmüket is megnyerték Bors Martinék.

Bakonyerdő-Elmax VSE - Alba Regia KSE II-Cunder Kézisuli 29 - 26 (15 - 11)

Kapcsándi Zsolt: Gratulálok a csapatnak a mai és egész éves teljesítményéhez, megérdemelték, hogy két éven belül másodszor is érem kerüljön a nyakukba. Köszönöm a közös munkát, az együtt töltött időt, bízom benne, hogy sok szép sikert ünnepelhetünk még együtt.

Pápai gólszerzők:
Bors Martin 7
Bors Patrik 5
Kapcsándi Kristóf, Nagy Kristóf 4
Kiss Márton Titusz 3
Kathi Konrád 2
Cseke Alex, Varga Dániel, Stall Levente, Fébert Levente 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!