Kezd egy szappanoperához hasonlítani a Lovrencsics "ügy"


2013-05-18 15:07:49  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: lechpoznan.pl  | 


Kezd egy szappanoperához hasonlítani a Lovrencsics
A korábbi pécsi jobbszélső, Lovrencsics Gergő 2011 nyarán csatlakozott az akkor még Véber György irányította pápai kerethez. A játékos rövid időn belül alapembere lett a Lombard Pápának, kirobbanó formában játszott, nem csoda, hogy több klub érdeklődését is felkeltette. Sokat nem is kellett várni a megfelelő ajánlatra, hiszen 2012 júniusában a pápai klub vezetői megegyeztek a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Lech Poznannal, ahova kölcsönbe érkezett a gólerős labdarúgó. Lovrencsics meg is hálálta a bizalmat, hiszen ezidáig 23 bajnokin játszott, hat gólt és négy gólpasszt jegyzett. A lengyelek annyira elégedettek voltak, hogy a napokban hivatalos honlapjukon jelentették be, élve opciós jogukkal kivásárolták szerződéséből a szélsőt, aki 2016. június 30-ig szóló szerződést kötött velük. A Lombard Pápánál ugyanakkor meglepetten fogadták a bejelentést.
- Érdekesnek tartom a bejelentést, ami nagyon meg is lepett – mondta Árki Gábor klubmenedzser a Nemzeti Sport Online-nak. A Lech Poznannal nekünk van egy megállapodásunk Lovrencsiccsel kapcsolatban, amit azonban a lengyel klub nem tartott be. A megállapodás részleteiről nem beszélhetek, mert ezzel kapcsolatban van egy titoktartási kötelezettségünk, de annyit mondhatok, a Lech velünk szemben nem tartotta be azt, amiben megállapodtunk. Ezzel kapcsolatban már meg is tettük a szükséges lépéseket, és várjuk a lengyelek jelentkezését.
Bíró Péter tulajdonos is megszólalt az ügyben, aki elmondta, további kérők is kopogtatnak ajtaján.
- A Lech Poznannak csakugyan opciós joga van játékosunk megvásárlására. Mielőtt azonban készpénznek vennénk az adás-vételt, álljunk meg egy pillanatra. Először is, a lengyelek a megállapodás egyik pontját megszegték – nem tettek eleget fizetési kötelezettségüknek –, így egyedül a mi jóindulatunkon múlt, múlik, hogy egyáltalán van még miről beszélni. Várom, várjuk az ajánlatot. De ha nem jönne létre a lengyelországi szerződés, a támadó jövője akkor is biztosítva van. Elárulhatom ugyanis, hogy négy külföldi, élvonalbeli klub is érdeklődik a labdarúgónk iránt, köztük német és angol együttesek. Van tehát miből választani.
Közben Egervári Sándor látókörébe is bekerült a sportoló, aki a Legia–Lech Poznan mai bajnokin személyesen méri fel a támadó középpályás formáját, így könnyen lehet hogy nemsokára a nemzeti 11 mezét is magára öltheti a fiatal tehetség, annyi bizonyos, hogy a Lombard Pápáét többé aligha…

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!