Halászlé-fesztivál a Malom tónál


2013-05-18 12:37:43  | cikk: mo  | 


Halászlé-fesztivál a Malom tónál  főképe
Több lehetőség is adódott a mai napon arra, hogy a konyhaművészetben jártas családok, közösségek kipróbálják magukat a bográcsok mellett. Megtehették az Acsády sportpályáján, ahol pörköltet készíthettek, de aki a halat jobban kedveli, a Malom tónál tevékenykedhet. Kilencedik alkalommal szervezte meg ugyanis Halászlé-fesztiválját a Malom Horgásztó. A reggeli órákban hét főzőcsapat látott neki az ízletes és egészséges halászlé elkészítésének. Természetesen nem maradhatott ki a főzők sorából a Nagyacsádi Kecskeevők Válogatott Társasága sem, a csapat minden alkalmat megragad, hogy bemutassa főzőtudományát. Most azonban nem a nagyközönségnek főztek, csupán saját kedvükre, örömükre kavargatták az ínycsiklandó halászlevet, melyet hagyományos recept alapján készített a közösség.

Vargáné Rácz Zsuzsanna, a Malom tó háziasszonya elmondta, ez a nap a szórakozásról és a pihenésről szól. Az ingyenes programok mellett a tó adta lehetőségeket érdemes kihasználni ebben a csodálatos időben. A Malom tónál ugyanis nemcsak horgászni lehet, számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt a természeti környezet fiatalok, idősek, családok és közösségek számára egyaránt. Érdemes lepihenni egy árnyas fa tövében, piknikezni a tó körül, vagy éppen társasjátékokkal eltölteni a szabadidőt, hiszen a csocsóasztal vagy a biliárd, a focipálya vagy a gyermekjátszótér bárki számára kiváló szórakozás lehet. Vargáné Rácz Zsuzsa szerint szüksége van a családoknak egy ilyen helyre, ahova elmenekülhetnek a hétköznapok valósága elől, hiszen egy család összetartása nemcsak azon múlik, hogy miként érintkeznek a mindennapokban, hanem azon is, miként töltik el együtt szabadnapjaikat.

A tó háziasszonya megjegyezte, nemcsak a családokat várják a szabadidő parkba, hanem iskolai csoportokat is, hiszen az általános iskolai tananyag részét képezi a vízpartok élőlényeinek ismerete. A Malom Horgásztó a legkiválóbb lehetőség arra, hogy a diákok saját szemükkel lássák, tapasztalják meg, mi a különbség a gyékény és nád közötti különbség, vagy saját élőhelyén vizsgálják a nyár-, a nyír- és a fűzfa jellegzetességeit.

A délelőtt horgászversennyel, focitornával, a főzőcsapatok serénykedésével és kézműves foglalkozásokkal indult, de ezzel még nincs vége a programoknak. A fesztivál délután is számos szórakoztató programot tartogat a látogatóknak: retro buli, harcművészeti bemutató és a Megafon Zenei Egyesület koncertje várja az érdeklődőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!