30 kondérban főznek az Acsády sportpályán


2013-05-18 12:12:25  | cikk: Babos Petra  | 


30 kondérban főznek az Acsády sportpályán főképe
Második alkalommal szervezték meg a Városrész-majálist az Acsády sportpályán. A más városrészekben jól bevált programokhoz hűen idén is jótékonysági főzőversennyel indult a nap, melyre összesen 30 csapat jelentkezett. Az égiek is kegyesek voltak a bogrács ördögeihez, hiszen a tegnap esti viharos idő után ma reggel verőfényes, kora nyárias idő várta őket a sportpályán.
A Fáy Óvoda öt lelkes óvónője szívvel-lélekkel készítette az ínycsiklandó erdei gombás pörköltet.
- Csapatunk már tavaly is részt vett a főzőversenyen, nagy örömmel. Úgy gondoltuk, az idén is egy jól bevált recept szerint készítjük a pörköltet, melybe piros paradicsomot, friss paprikát, fokhagymát, babérlevelet, borsot és őrölt köménymagot tettünk. A tavalyi évben nagyon kapós volt a főztünk, reméljük, idén is így lesz – mondta Csóka Anikó óvónő.
A bevételt a szervezők a Huszár lakótelepi és a Fáy András lakótelepi Óvoda javára ajánlják fel. A főzőverseny eredményhirdetése 12 óra 30 perckor lesz, 13 órától jó ebédhez szól a nóta Mózes László és vendége közreműködésével. 
A délutáni program aztán kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínál kellemes szombati kikapcsolódást. 14 órától az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjai sport és ügyességi játékokra invitálják a gyerekeket. 14 óra 30 perctől a Fáy Óvoda és a Huszár Óvoda apróságai lépnek színpadra, majd a Réparetekmogyoró Társulat vidám előadását láthatják az érdeklődők. A délután folyamán lesz még rendőrkutya és tűzoltóautó bemutató is, valamint 16 óra 20 perctől fellép a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Kórusa, majd ezt a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület bemutatója követi. Pápa Város Fúvószenekara és Pápai Musical Stúdió vidám összeállítása is szórakoztatja majd az érdeklődőket. A szervezők természetesen az idősebb korosztályról sem feledkeztek meg, hiszen 18 óra 30 perctől az operett szerelmeseit várják.
Az egész napos rendezvény meglepetés bulival zárul a késő esti órákban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!