Ismét jól szerepeltek a pápaiak a DUE-én


2013-05-17 07:05:13  | cikk: Babos Petra  | 


Ismét jól szerepeltek a pápaiak a DUE-én főképe
A DUE az idei évben is meghirdette, immáron 23. alkalommal a Tehetségkutató Diákmédia Pályázatot. Az Év Diákújsága kategóriában városunkból a Weöres Sándor Általános Iskola iskolaújságja, a Paca nevezett. A rangos megmérettetésen a Paca az általános iskolai diákújságok kategóriájában a 2. helyezését hozhatta el a több száz versenyző közül. A díjátadó ünnepséget a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, Budapesten, a Millenáris Parkban tartották a közelmúltban.  A DUE Médiahálózat (Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete) Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete. A kiemelkedően közhasznú szervezet 1989 óta fogja össze az iskolai diáklapokat és diákrádiókat, az újságírói pályára készülő általános és középiskolásokat, a kommunikáció szakos hallgatókat, a pályakezdő kollégákat, és általában a média iránt érdeklődő fiatalokat, illetve segítőiket.
Tegyi Tibor, a Paca főszerkesztője kérdésünkre elmondta, 12 éve vesznek részt a fesztiválon.
- Négyszer lettünk már az év diáklapja, kétszer kaptunk dicséretet, és kétszer lettünk másodikak a megmérettetésen. Egy rövid méltatásban azt mondták rólunk, hogy egy nagyon lendületes, humorral fűszerezett, szókimondó diáklap vagyunk, bátran a felszínre merjük hozni a diákok véleményét a kényes témákban is – mondta a segítőtanár.
A diákújságírók rendkívül lelkesek, mindig szívesen írnak cikkeket. Jelenleg 15-en tevékenykednek a lapnál, mely 300 példányban jelenik meg havi rendszerességgel.
- Nagyon jól éreztem magam a fesztiválon, sokat új tanultam, betekintést nyertünk a sajtó világába. Örültem a második helynek, örömmel mentünk fel a színpadra a díjátadón. Én úgy gondolom, érdemes diákújságírónak lenni, mert sok sikert értünk el – mondta Pulay Kata.
- Nekem azt tetszett a legjobban, hogy sok médiaszemélyiséggel találkozhattam, mint például Azurák Csabával, D. Tóth Krisztával, Till Attilával, sőt még reklámfilmet is forgattunk néhányukkal az iskolai diákkirály választáshoz. Nagyon kedvesek voltak, barátságosak és segítőkészek. Sajnálom, hogy jövőre már nem lehetek a Paca tagja – tette hozzá Magyar Balázs.
Az Év legjobb diákfotósa kategóriában két pápai fiatal is sikeresen szerepelt. Pénzes Bence, a Református Kollégium Gimnáziumának végzős tanulója különdíjban részesült a középiskolások kategóriájában. A tavalyi évhez hasonlóan idén is indult a versenyen a Türr Gimnázium elmúlt évben érettségizett diákja, Varga Benedek. A pápai fiatal ebben az évben már az egyetemisták kategóriájában és a Műegyetem színeiben versenyzett a DUE-n, és idén is különdíjat szerzett, két beküldött fotósorozatával. A két fiú egyébként jó barátságban van egymással, gyakran fotóztak együtt Pápán és környékén.
A sikeres pápai versenyzők oklevélben részesültek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!