Állampapír-forgalmazási pont nyílt az Okmányirodában


2013-05-16 15:57:47  | cikk: mo  | 


Állampapír-forgalmazási pont nyílt az Okmányirodában főképe
Állampapír forgalmazási pontot nyitott Pápán a Magyar Államkincstár. A Kincstár Pont-nyitások hat vidéki helyszíne után mostantól Pápán is találkozhatnak az ügyfelek az új lehetőséggel. A Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Okmányirodájában, tehát a Városháza épületében helyet kapó Kincstár Pont lehetőséget nyújt az ügyfelek részére értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési számlanyitásra, mind forintban, mind devizában – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet a forgalmazási pont hivatalos megnyitóján tartottak ma délután. A Kincstár Pont megnyitóján részt vett dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, Tariné Molnár  Margit, a Magyar Államkincstár általános elnökhelyettese, Kunszt Szabolcs, a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Unger Tamás alpolgármester, Feketéné Földi Judit, a Pápai Járási Hivatal vezetője, Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző, Horváthné Farkas Andrea aljegyző és Németh Edina, az Okmányiroda vezetője.

Somlai Józsefné, a Kincstár megyei igazgatója hangsúlyozta, a Magyar Államkincstár járási hivatalokban történő megjelenéssel bővíti állampapír forgalmazói hálózatát, annak érdekében, hogy leendő és meglévő ügyfelei részére az ország több pontján legyen elérhető. Első ütemben értékpapír-számlanyitási és kezelési szolgáltatással (például értékpapírszámla, Start-értékpapírszámla és egyéb forgalmazói csatornákra vonatkozó szerződéskötések) várják az ügyfeleket, ezt követően tervezik a szolgáltatás bővítését a befektetési tranzakciók végrehajtásának biztosításával.
A befektetéseket kényelmesen, otthonról is lehet intézni interneten és/vagy telefonon keresztül WebKincstár, illetve TeleKincstár kiegészítő szerződés megkötésével. Az értékpapírszámlát érintő jóváírásokról pedig díjmentesen SMS szolgáltatás igyénbevételével értesülhetnek az ügyfelek – emelte ki az igazgató.
Somlai Józsefné elmondta, a járási hivatalokban történő megjelenés mellett mobil állampapír forgalmazási pontokkal is találkozhatnak az érdeklődők az ország számos területén megrendezett eseményeken a Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazási területén a közelmúltban megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően.

Dr. Kovács Zoltán azt hangsúlyozta, rendkívül fontos a belföldi állampapír-forgalmazás. A magyar állampapír nagyobb részben magyar emberek kezében van, jobb kondíciókat mutat, mint a kereskedelmi bankok ajánlatai, tartós és garantált befektetést jelent – tette hozzá a kormánymegbízott.
- A kormány is fontosnak tartja, hogy a lakossági állampapír-kötvény kibocsátást növeljük, az államadósság kezelő központ egy portfóliót alakított ki, amely versenyképesség teszi az állampapírokat. Pápa speciális helyzetben van a SAC C17-es programban szolgáló katonák és családtagjaik letelepedése okán. Ebben a portfólióban számukra is elérhető ez a lehetőség, itt helyben. A közvetlen lakossági értékesítés kifejezetten fontos feladat az állam és a Kincstár számára is – húzta alá dr. Kovács Zoltán.
2012. január elsején a lakossági állampapír-állomány 473 milliárd forint volt. Ez mára 1200 milliárd forintra nőtt – derült ki a sajtótájékoztatón. Veszprém megyében 2338 fő rendelkezik állampapírral, ez 82,5 százalékkal több mint 2012 év elején. A pápai kistérségből 93 fő nyitott kincstári számlát – adott tájékoztatást dr. Kovács Zoltán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!