A keleti szárny felől lehet megközelíteni a kastélyt és a könyvtárat


2013-05-16 15:12:12  | cikk: mo  | 


A keleti szárny felől lehet megközelíteni a kastélyt és a könyvtárat főképe
Senki ne lepődjön meg, ha azt látja, hogy le van zárva az Esterházy-kastély belső udvara. Az épület, azaz a főúri enteriőrök és a könyvtár továbbra is megközelíthető, csupán a kastély rekonstrukciója olyan fázisba lépett, amely miatt szükség volt az építési terület elkerítésére. Az olvasók még egy hónapig új útvonalon közelíthetik meg a könyvtárat, a bejáratot ugyanis áthelyezték a keleti szárnyba. A kifüggesztett jelzések egyértelműen elnavigálnak: jelenleg a keleti épületszárny Várkert felőli oldalán lévő kapun, a régi zeneiskola egykori dísztermén át juthatunk el a főlépcsőhöz, ahonnan pedig már ismerős a járás az emeletre – foglalta össze a változásokat dr. Hermann István. A könyvtár igazgatója elmondta azt is, még egy hónapig régi otthonában várják olvasóikat, június 10-15. között azonban bezár az intézmény és folytatódik a költözés, valamint a dokumentumok rendszerezése a Balla Róbert téri épületben. Hermann István hozzátette, a zenei könyvtár anyagát maradéktalanul átszállították, a könyvek dobozolása folyamatosan zajlik. A következő lépés az olvasóterem költöztetése lesz, de június közepéig természetesen továbbra is várják régi és új olvasóikat – jegyezte meg az igazgató.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!