A polgármester is segíti a világjátékokra készülő szervátültetett pápai atlétát


2013-05-16 15:10:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A polgármester is segíti a világjátékokra készülő szervátültetett pápai atlétát főképe
A Transzplantáltak Veszprém Megyei Érdekvédelmi és Sport Egyesülete (TVME) 1998 óta fogja össze a megyében élő szervátültetetteket. Céljuk, hogy sport-, és kulturális rendezvényeken keresztül segítsék a vese, máj, szív és csontvelő átültetésen átesett emberek rehabilitációját, egészségi állapotuk megőrzését. Sporttevékenységük eredményességét mutatja, hogy az elmúlt években rendezett Szervátültetettek Világ-és Európa bajnokságain, magyar viadalain számos érmet szereztek. A Szervátültetettek Szövetsége az elmúlt két év hazai és nemzetközi versenyek eredményei alapján a veszprémi egyesület sportolói közül hat versenyzőt hívott be a válogatott keretbe, köztük van egyedüli pápaiként, az atléta Gelencsér Róbert. A sportoló 2007-ben esett át egy vesetranszplantáción, azóta több hazai-és világversenyen is sikerrel képviselte városunkat. A Speciális Világjátékot, ami valójában a transzplantáltak olimpiájának számít, idén júniusban a dél-afrikai Durban városa rendezi. A részvételi díj 650.000 forint, amiből 500.000 forintot a magyar szövetség fizet. A kiutazáshoz és a sportszerek beszerzéséhez szükséges fennmaradó összeget a sportolóknak saját forrásból vagy szponzor segítségével kell megoldaniuk. A Szervátültetettek Veszprém Megyei Érdekvédelmi és Sport Egyesülete (TVME) azzal a kéréssel fordult Pápa polgármestere felé, lehetőségeihez mérten támogassa a pápai sportolót. Dr. Áldozó Tamás végül az ügy mellé állt, és a polgármesteri keretből 150.000 forinttal járult hozzá Gelencsér Róbert versenyzéséhez, így a pápai versenyző is ott lehet a világjátékon, ahol 55 ország több száz sportolója 13 sportágban méri össze erejét.
- Mindenekelőtt nagyon szeretném megköszönni Polgármester Úrnak a támogatást, nagy megkönnyebbülés ez nekem, mostantól már csak az edzésekre kell koncentrálnom, bízom benne, hogy sikeres lesz a részvételem – mondta el Gelencsér Róbert. A válogatottba azok a sportolók kerültek, akik a megelőző Világjátékon, illetve az elmúlt évben a Szervátültetettek Európa Játékán, valamint a hazai kvalifikációs versenyeken kimagaslóan szerepeltek. Jómagam három megmérettetésen öt versenyszámban teljesítettem az elvárt ’A’ szintet, 100 és 200 méteres futásban, távolugrásban, súlylökésben és 4x100 méteres váltófutásban. A felkészülésem már tart, edzőteremben és a Vasas pályán is tréningezem, kéthetente pedig Budapestre utazom.
A versenyző hozzátette, 100 méteren és távolugrásban szeretne a legjobb háromba kerülni, 200 méteres futásban aranyérmet vár magától, de 4x100 méteres váltójuk is erős, esélyesként utaznak ki. Gelencsér Róbert mellett a megyéből Gyurkó Alexandra (Herend) úszásban, Baranyai Andor (Veszprém) röplabdában, Jánka Sándor (Ajka) atlétikában, Lőrinczné Halász Klára (Sümeg) és Szép Gyula (Szentgál) bowlingban szerzett kvalifikációt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!