Debütált az Aladdin


2010-01-21 12:17:56  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Debütált az Aladdin főképe
Bemutatta a Pegazus Színház bábszínházi bérletes előadásainak ez évi második darabját, az Aladdint. A darabot a társulat három kiváló színésze, Hegedűs Gabriella, Végh Zsolt és Meleg Gábor előadásában láthatja a közönség, tervezője és rendezője Sarkadi Nagy László, zenéjét Kövi Szabolcs írta.
- Élt egyszer a csodás keleten egy legény, Aladdinnak hívták. Remek, életrevaló fickó volt, egész nap Bagdad utcáit járta a vásott kölykökkel, nem kis bosszúságot okozva mestereknek, kereskedőknek egyaránt" - kezdi a mesét a szépszavú Seherezádé, aki Sahriár király udvarában ezeregy éjen át mondja meséit.
- Az első fellépés január 18-án volt, az utolsó márciusban lesz – mondta el a premier kapcsán Végh Zsolt színész, igazgató. Körülbelül hetven előadásunk lesz Veszprém megye különböző településein, óvodásoknak, kisiskolásoknak mutatjuk be a darabot. Az első fellépésünk az évadban a Rongyoszsák volt, ami egy modern mese, de törekszünk arra, hogy minden évadban szerepeljen világirodalmi klasszikus is. Az előző négy évadban Grimm történeteket adtunk elő, most pedig Az ezeregy éjszaka meséiből az Aladdint. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az eredeti történetet vigyük színre, mert így érvényesül a keleti varázs, a misztikum a bábjáték alatt. Ez a darab nem annyira akciódús, de nagyon tetszik a gyerekeknek –mesélte az első előadások tapasztalatait az igazgató.
A Pegazus Színház április közepétől az Árgyélus és Tündérszép Ilona című zenés bábjátékkal lép a fiatal közönség elé.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!