Az egészséges életmódról a külföldi szülőknek


2013-05-15 22:12:06  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Az egészséges életmódról a külföldi szülőknek főképe
Dr. Vaitsuk Mária gyermekorvos tartott ma délután angol nyelvű előadást a Fáy Óvodába járó külföldi kicsik szüleinek. A Fáy András lakótelepi Óvoda egy nyertes TÁMOP pályázatnak köszönhetően folytathatja tovább a migráns gyerekek beilleszkedését segítő programsorozatot. Ennek keretein belül januárban Nagy Gáborné védőnő tartott előadást a magyarországi védőnői szolgálat működéséről, a terhesgondozásról és a védőoltások rendjéről. Ma délután pedig dr. Vaitsuk Mária gyermekorvos beszélt az egészséges életmódról prezentáció formájában az érdeklődő szülőknek.
- Fontosnak tartjuk, hogy a magyar étkezésről, a szokásokról, s ezen belül a korszerű étkezésről beszéljünk a szülőknek. A gyerekek eleinte furcsának találták az ételeinket, de aztán hamar megszerették őket. A külföldi és a magyar kicsik egyik kedvenc levese a paradicsomleves. Nehezebben fogadták el a főzelékeket, de aztán azt is megszerették. Vannak nagyon jó étvágyú gyermekeink, akik mindent jóízűen elfogyasztanak, és persze vannak válogatósabbak is – tájékoztatta hírportálunkat Morvai Marianna tagóvoda-vezető.
Az óvodába jelenleg 20 nem magyar ajkú kisgyermek jár, összesen 10 nemzetből.
A doktornő előadásában kiemelte, nagyon fontos már gyermekkorban a rendszeres étkezés, ami biztosítja a kicsi fejlődését. A magyar közétkeztetés teljesen megfelel a mai kor elvárásának, s a táplálkozási piramisnak is.
Vaitsuk Mária hangsúlyozta, a mozgás is lényeges, hiszen a gyerekek nagy része sajnos sok időt tölt a televízió és a számítógép előtt.
A rendhagyó szülői értekezlet végén az érdeklődők kérdéseket tehettek fel a doktornőnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!