Zajlik a kátyúk felszámolása


2013-05-15 14:40:50  | cikk: mo  | 


Zajlik a kátyúk felszámolása főképe
Csaknem két hete zajlik a kátyúk felszámolása a városban. Bánhidi László arról tájékoztatott, hogy az elmúlt hetekben munkatársai a kivitelezővel közösen felmérték a város kezelésébe tartozó utak állapotát. A szakértői véleményekre támaszkodva idén többe kerülhetnek az útjavítási munkálatok, ezért a korábbi 10 millió forint helyett most 20 millió forintot biztosított Pápa Város Önkormányzata a kátyúk felszámolására.

A Városgondnokság vezetője elmondta, a város fennhatósága alá tartozó több mint 100 km-es úthálózat felületjavítási munkálatait a főútvonalakkal kezdték meg. Múlt héten a Győri úton, majd a városközpont felé haladva a főbb közlekedési útvonalakon dolgoztak a szakemberek. A kivitelező hétfőn kezdte meg a mellékutak és a belvárosi útszakaszok kátyúzási munkáit. Bánhidi László megjegyezte, annak ellenére, hogy télen is több alkalommal kijavítottak egy-egy szakaszt, a legrosszabb állapotban a nagy forgalmat bonyolító, bevezető utak voltak. Az intézményvezető hozzátette, az útburkolatok javítását tartós, meleg aszfalttal végzi a kivitelező, szemben a télen alkalmazott eljárással, melynél a kevésbé tartós, hideg aszfaltot használták a szakemberek.

A kátyúk felszámolása várhatóan még két hétig eltart. Addig forgalom- és sebességkorlátozásokra kell számítaniuk a gépjármű vezetőknek. A Városgondnokság a közlekedésben résztvevők türelmét és megértését kéri az útburkolat-javítási munkálatok ideje alatt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!