Rajzkiállítással és versmondó versennyel kezdődött az Allegro Napok 2013. rendezvénysorozata


2013-05-14 21:46:28  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Rajzkiállítással és versmondó versennyel kezdődött az Allegro Napok 2013. rendezvénysorozata főképe
Az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény évek óta rendszeresen megszervezi a tanév végéhez közeledve az Allegro Napokat. Idén ezt május 14. és június 2. között tartják.  A nagyszabású program nyitásaként az Allegro AMI növendékeinek egész éves alkotásaiból nyílt tárlat a Jókai Mór Városi Könyvtár folyosóján. Több mint 100 diák, 8 intézményből nevezett a pályázatra, melynek témája ezúttal a „850 éve készült el a párizsi Notre Dame katedrális” és a „A mi templomunk”, azaz lakóhelyünk templomának ábrázolása volt. A szebbnél szebb alkotásokat Drabant András és Tóth Kálmán művésztanárok bírálták el négy kategóriában. A legjobban sikerült műveket állították ki a könyvtár folyosóján, s a legügyesebb kezű diákok oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek, melyet az intézmény igazgatónőjétől, Szili Gabriellától vehettek át.
A tanulók egy részét Katona György művész irányította, aki kérdésünkre elmondta, a gyerekeknek nem volt túl könnyű a témaválasztás. A munkák nagyon változatosak lettek, sokféle technikát használtak.
A díjátadót követően a program a hagyományos versmondó versennyel folytatódott, amely idén Petőfi Sándor születésének 190. évfordulójához kapcsolódott. A megmérettetésre 18 diák nevezett, a város és a környék általános, illetve középiskoláiból, többek között Csótról és Mezőlakról is. A verseny két részből állt, az elsőben a tanulóknak egy kötelező verset kellett elszavalniuk, majd egy szabadon választottat, természetesen Petőfi Sándortól. A diákokat háromtagú szakavatott zsűri bírálta el, melyben helyet foglalt Váminé Molnár Emma könyvtáros, Kövy Rózsa nyugalmazott tanár és Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna tanár.
A program folytatásában holnap14 órától fúvósversenyt, majd 15 óra 30 perctől zongoraversenyt hirdettek, melynek a Pedagógus Művelődési Ház ad otthont. Május 17-én népdaléneklési versenyre várják a jelentkezőket. Az intézmény június 1-jén tartja a gyermeknapot a Malom-tónál. Az Allegro Napok zárásaként június 2-án, 17 órától Modern Táncgála várja az érdeklődőket a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében.

Az eredmények megtekinthetők ITT és ITT.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!