Változatlan a vezetőség a látássérülteknél


2013-05-14 19:23:54  | cikk: mo  | 


Változatlan a vezetőség a látássérülteknél főképe
Szokásos tisztújító közgyűlésére várta tagjait a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Pápai Kistérségi Csoportja ma délután. A rendezvényen részt vett Áldozó Tamás polgármester, Csehné Huszics Márta, a MVGYOSZ megyei elnöke és Illés Györgyné, a körzeti csoport vezetője. Az összejövetelen a Munkácsy Zenestúdió fiataljai köszöntötték dalcsokorral a megjelenteket, majd a közgyűlésen Illés Györgyné számolt be az elmúlt időszak eseményeiről. A körzeti csoportvezető elmondta, rendkívül mozgalmas év áll mögöttük. Számos rendezvényen képviseltették magukat, tartalmas klubfoglalkozásokat tartottak, megtartották a jeles ünnepnapokat, több közös kirándulást szerveztek és számos alkalommal tartottak interaktív foglalkozásokat a látássérültek világának megismertetése céljából, például a Civil Majálison és a Miénk a ház elnevezésű rendezvény keretében.

A közgyűlésen Csehné Huszics Márta tájékoztatott a tavalyi és az idei év eseményeiről. A megyei elnök hangsúlyozta, az egyesület érdekvédelmi feladatait képezi a vak és gyengénlátó személyek összefogása, iskolai oktatásuk, szakmai képzésük és átképzésük szervezése, munkába állításuk előmozdítása, valamint speciális segédeszközökkel történő ellátásuk biztosítása. A szervezet kiemelt feladatának tekinti továbbá a vakság megelőzését, a vakságból eredő hátrányok leküzdését, illetve mérséklését. Az egyesület taglétszáma 2012 év végén 536 fő volt – hangzott el a beszámolóban. Csehné Huszics Márta összefoglalta, 2013-ban konferenciát szerveztek a látássérült gyermekek nevelésének megkönnyítése céljából, képzést tartottak a munkaerő-piacra történő integrálást segítendő és pályázatot írtak ki a látássérülteknek szükséges segédeszközök megvásárlására. A pályázatot június 15-ig lehet benyújtani – tette hozzá a megyei elnök.

A tisztújító közgyűlésen a tagok újraválasztották a körzeti csoport korábbi vezetőjét, Illés Györgynét, ezenkívül a vezetőség is változatlan maradt. Továbbra is a vezetőségi tagok közt van Paraics Jánosné és Szabó Károlyné. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!