„A zene az kell…” - Év végi hangverseny az Erkelben


2013-05-13 22:41:23  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„A zene az kell…” - Év végi hangverseny az Erkelben főképe
6 kórus közel 300 erkeles diákkal mutatkozott be az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola hagyományos év végi hangversenyén az intézmény aulájában. Gyalog Kata, 7. a osztályos tanuló, Sütő András: Kórémuzsika című versét szavalta el, majd a zenekar műsora következett, melyben Corelli: Sarabande-ját és XVII. századi táncdallamokat hallhatott a közönség. Bognár Levente 1.z osztályos kisdiák Nagy Bandó András: Firkálgass!, Molnár Jázmin 1.z osztályos tanuló pedig Oswáth Erzsébet: Zsémbes Zsófi ébredése című versét szavalta el, majd Heizer Zoltánné igazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket. Mint mondta, mindössze néhány hónap telt el azóta, hogy felcsendültek a karácsonyi dallamok, és egy meghitt koncerten vehettek részt. 
- Ismét itt vagyunk, hogy egy újabb, szép zenei élmény részesei lehessünk. Iskolánk életében egy nagyon fontos esemény az év végi hangverseny. Valamennyi kórusnak, az iskolai zenekarnak ismét lehetősége van a bemutatkozásra.
Végül Kodály Zoltán gondolataival kívánt élményben gazdag zenei feltöltődést. „Utóvégre lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi, akik azon fáradozunk, hogy minden gyermek kezébe kapja a jó zene kulcsát, s vele a rossz zene elleni talizmánt, azt akarjuk, ne úgy járja végig útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos kerteken.”
A Minikórus az iskola legkisebbjeiből áll össze. Ők vidám énekekkel lepték meg a hallgatóságot, mint például Kodály Zoltán: Volt nekem egy kecském, Zöld erdőben jártam és Papp Lajos - Taraby Ede: Tücsök Úr, valamint Papp Lajos - Weöres Sándor: Nádi csibe című dalaival. Schermann Evelin 3.z osztályos diák tolmácsolásában Békés Márta: Pedagógusgyerek című verse hangzott el, majd a Nótafa összeállítása következett, melyben Goda Máté 5.z osztályos Bálint Ágnes: Hajónapló versét adta elő. A „Nem Tagozatos Kórus” az Édes hazám című népdalt énekelte, valamint Varga Ferenc: Leszek-e én című dalát. Nagy sikert aratott Lionel Bart Oliver című musicaljéből előadott Egy feladatod lesz című vidám daluk is. Szücs Ildikó 7. z osztályos tanuló Weöres Sándor: Valaki hív című versét szavalta el, majd az Erkel Kórus repertoárját hallhatták a jelenlevők, melyben Halmos László, Franz Schubert és Farkas Ferenc művei is helyet kaptak.
A közel másfél órás zenei élményt a Tagozatos Nagykórus összeállítása zárta, melyben Daróczi Bárdos Tamás: Üszküdárá, Néger spirituálé: Go down, Moses és egy jól ismert Beatles szám, az Obladi oblada csendült fel.
A koncertet a nagy érdeklődésre való tekintettel holnap 17 órától megismétlik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!