Generációk találkozása a Vörösmarty utcában


2013-05-13 16:49:19  | cikk: mo  | 


Generációk találkozása a Vörösmarty utcában főképe
A generációk találkozása, s a köztük lévő távolság csökkentése a célja annak a programnak, amely a legtöbb idősek otthonában kiválóan működik. A Vörösmarty utcai otthonház részlegvezetője és munkatársai mindig nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy az ellátottak hétköznapjait színesebbé tegyék, mindennapjaikat vidámság és jó hangulat szője át. Kiválóan illeszkedik ebbe a filozófiába az a program, melynek keretében az év jeles ünnepein, évente négy-öt alkalommal gyermekcsoportok látogatnak az idősekhez, és kedves műsorral lepik meg őket. Nyolcadik esztendeje tesz így a Tarczy-iskola egyik végzős osztálya. A diákok még kisgyerekek voltak, amikor először találkoztak a Vörösmarty utcában élő idősekkel. Félszegen kezdték meg az ismerkedést, majd alkalomról alkalomra, évről évre egyre szorosabbá vált a kapcsolat. Koscsisák Mónika részlegvezető hozzátette, lakóik sokszor a műsor után megvendégelték a gyerekeket, és a diákokon is látszott az érdeklődés a kiválasztott „pótnagymama” vagy „pótnagypapa” iránt. Az otthonház vezetője elmondta, a látogatásokkal a generációk közötti kapcsolat szorosabbá fonódik, s a program mindkét generációnak rendkívül hasznos. Az idősek szürke hétköznapjaiba mosoly, fényt és vidámságot csal a fiatalok műsora, kedvessége, míg a diákok rendkívül sokat tanulhatnak a látogatások alkalmával. Megtanulják tisztelni, elfogadni az időseket, új tapasztalatokat szereznek, egyszerűen megismerik az idősek, kissé lelassult világát.

A mai programon a Tarczy Lajos Általános Iskola diákjai anyák napjához kötődő versekkel és zenével kedveskedtek a csaknem 30 ellátottnak, és még emléklapot is készítettek számukra. A Tarczy-iskola végzősei utolsó alkalommal jöttek el az idősekhez, hiszen hamarosan búcsút vesznek intézményüktől. Ballagásuk alkalmából a lakók is elköszöntek a diákoktól, emléklappal kedveskedtek, az otthonház ellátottjai nevében pedig Káldi Gizella búcsúztatta a végzősöket. A programon énekkel működött közre Piller Károly, aki korábban pedagógusként tevékenykedett a Tarczy Lajos Általános Iskolában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!