Több mint száz kisgyermek járt a mentőállomáson


2013-05-13 15:43:12  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Több mint száz kisgyermek járt a mentőállomáson főképe
1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ben vált állami feladattá, amikor május 10-én megalakult  az Országos Mentőszolgálat. Azóta minden év május 10-én ünnepeljük a mentők napját Magyarországon. Ez alkalomból a pápai mentőállomás nyílt napot szervezett az óvodásoknak és a kisiskolásoknak.

A résztvevő gyerekek beülhettek a mentőautókba, megtekinthették az autók eszközparkját és a bemutatókon keresztül betekintést nyerhettek a mentősök feladataiba, valamint tablókon keresztül ismerhették meg a mentőautók fejlődésének szakaszait.
Kürti József, a mentőállomás vezetője érdeklődésünkre elmondta, hosszú évek óta hagyomány, hogy a mentőszolgálat megalakulásának évfordulójához kapcsolódóan nyílt napra várják az érdeklődőket.
- A mentőállomás megtekintésén kívül törekedtünk arra, hogy a gyerekek és a pedagógusok is megismerkedjenek az újraélesztéssel és az elsősegélynyújtással. Reméljük, ez hamarosan az egészségkultúra részévé válik. Sajnos a magyar lakosság 1-2 százaléka tud hatásosan beavatkozni baj esetén. Ez az újraélesztésnél nagyon alacsony szám. Ha valaki nem tud megfelelően beavatkozni a kellő időben és pontossággal, az a sérült életét veszélyeztetheti.
A mentőállomás vezetője hozzátette még, a mai napon több mint száz kisgyermek látogatott el a mentőállomásra, ahol nagyon jól érzeték magukat.          

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!