Megszerezte a 9.helyet a Bakonyerdő, a juniorok ezüstérmesek


2013-05-12 16:18:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megszerezte a 9.helyet a Bakonyerdő, a juniorok ezüstérmesek főképe
Öt hét távollét után hazatért a Bakonyerdő Pápa kézilabdacsapata. Kapcsándi Zsolt alakulatai legutóbb március 27-én szerepeltek lelkes hazai közönségük előtt, a szurkolók így már biztosan ki voltak éhezve egy kis pápai kézilabdára. A felnőtteknél a találkozó tétje a tabella 9. helye volt, a juniorok pedig győzelmük esetén már biztosak lehettek az ezüstéremben. A „nagyok” az első félidőben védekezésükkel alaposan meglepték a vendégeket, de támadásban sem kellett pironkodniuk, így megnyugtató háromgólos előnnyel vonulhattak pihenőre. A második félidőben sem változott a játék képe, a mieink domináltak, majd a játékrész második felében kisebb hullámvölgy következett, néhány gólra felzárkóztak a vendégek, de ez csak átmeneti zavar volt, a pápaiak megérdemelten tartották itthon a két pontot 26-24 arányban.

Kapcsándi Zsolt: Úgy készültünk, nincsenek jól cselező játékosaik az Alsóörsnek, ráadásul elég fiatal csapatról beszélünk, taktikánkat próbáltuk erre építeni, szerencsére ez be is jött. Örülünk a győzelemnek, mellyel biztosítottuk kilencedik helyünket a tabellán, amennyiben jövő héten az utolsó fordulóban sikerülne legyőzni az Alba Regia együttesét, egy helyet még előre léphetnénk a tabellán.

Bakonyerdő Elmax VSE – Alsóörs 26-24 (14-11)

Gólszerzők:
Reizinger Szabolcs 10
Szakács Dániel 5
Róth Gábor 3
Kondor János 2
Bors Patrik 2
Fébert Levente 2
Harcos Bertalan 1
Pethő Zoltán 1

A juniorok jó formában várták a kezdést, legutóbb Győrött sikerült nyerniük 26-22 arányban. Nagyon készültek a két félidőre a fiatalok, szerették volna hazai közönség előtt bebiztosítani a második helyet, ám az Alsóörs is harcban volt az ezüstért, kis szerencsével ez még össze is jöhetett volna nekik, ehhez azonban mindenképp győzelemmel kellett volna hazautazniuk. Egészen a 10. percig felváltva estek a gólok, előbb 7-4-re, majd 12-7-re léptek meg Kapcsándi Kristófék. Nem sok esélyt hagytak az ellenfélnek, működtek a figurák, a félidőre megnyugtató hét gólos előnnyel vonulhattak. A pihenő után is minden csapatrész jól teljesített, öt gólnál kevesebb nem is volt a különbség, az utolsó hat percben a hazaiak hét találatára csak egy válasz érkezett a fáradt alsóörsiektől, a végén még a kínai figura is bejött. Néhány másodperccel a lefújás előbb kisebb kakaskodás alakult ki a pályán – három piros lapot is kiosztott a játékvezető – szerencsére ez nem árnyékolta be az ünneplés perceit, a juniorok 11 góllal nyertek, és a tavalyi évhez hasonlóan a dobogó második fokára állhattak fel.

Kapcsándi Zsolt: Gratulálok a srácoknak, nagyon jól játszottak, megérdemelten kerül ezüstérem a nyakukba. A bajnok Tarján – bármennyire fáj is kimondani – jobb volt, igaz el kell mondani velük kapcsolatban, hogy az NB I-es Tatabánya utánpótlásából kihulló játékosok alkotják a keretet. Rajtuk kívül mindenkit legalább egyszer le tudtunk győzni idén, nemcsak az észak-nyugati, hanem tavaly a dél-nyugati csoportban is. Nagyon sokat dolgoztunk, de van még egy meccsünk hátra, szeretnénk azt is megnyerni.

Bakonyerdő Elmax VSE - Alsóörs SE 34 - 23 (18-11)

Pápai gólszerzők:
Kapcsándi Kristóf 7
Bors Patrik 7
Fébert Levente 5
Bors Martin 5
Kiss Márton Titusz 4
Nagy Kristóf 3
Kathi Kondrád, Stall Levente, Török Bálint 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!