Újabb területeket burkolnak – megmutatjuk milyen lesz a Fő tér


2013-05-11 22:22:08  | cikk: HuHa  | 


Újabb területeket burkolnak – megmutatjuk milyen lesz a Fő tér főképe
Csütörtökön a Fő tér délnyugati és déli oldalán is megkezdték a gránitkövek lerakását a kivitelezők, miután elkészült a járdát határoló vízelvezető folyókák burkolata és a fák helyét is kialakították. A Kossuth utca és a Korvin utca közötti járda burkolását két ütemben végzik, a fal melletti oldalt lekordonozták a gyalogos közlekedés biztosításához és a tér közepe felé eső járdafelületen rakják most a köveket, majd a forgalmat átterelik az elkészült járdára és a fal melletti területen folytatják a munkát. A jégpálya déli szélét határoló csapadékvíz elvezető folyókát fedése is elkészült a héten, így csütörtökön ott is megkezdték a gránitkövek lerakását. Jelenleg a Kossuth utca torkolatával szemben építkeznek. A déli oldalon péntek délutánra mintegy 140 m2 felületet burkoltak le, a járdából pedig 50 m2-nyit. Folyik a jégpálya építése is, ahol újabb szerkezeti rétegek készültek el és hamarosan kezdhetik a hűtőcsövek lerakását, ezt követően pedig - várhatóan a jövő héten – az utolsó réteg beton is rákerülhet a közel 1000 m2-es területre. Zajlik a tér délnyugati oldalára tervezett kiülő teraszok alapjainak kialakítása és több helyen a támfalak burkolását is megkezdték már.
A kivitelezők – ha az időjárás engedi – szombatonként is építik a gránit burkolatot, így próbálva behozni a kései téli időjárás okozta időveszteséget. (Felvételeink péntek délután készültek, a látványtervek pedig azt mutatják, milyen lesz hamarosan a megújuló Fő tér.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!