Családban élni jó! - Felvonulás és majális a család nemzetközi napján


2013-05-11 19:09:36  | cikk: Babos Petra  | 


Családban élni jó! - Felvonulás és majális a család nemzetközi napján főképe
Idén is megszervezte a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete a már hagyományosnak mondható felvonulást és vidám majálist. A jó hangulatú program során a közel 20 család a Kossuth utcai kapuszíntől indulva végighaladt a sétálóutcán, érintették a Fő utcát, a Tókert utcát, majd a Beke József utcán keresztül a Szalmavári Kovács János utcán és a Jókai utcán keresztül érkeztek vissza a Kossuth utcai kiindulópontra. 1994-ben az ENSZ május 15-ét a család nemzetközi napjává nyilvánította. A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. A kezdeményezés a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb „intézményére” irányítja.

A résztvevők transzparensekkel felvonulva hirdették, hogy családban élni jó és a jövőnk a család. Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke érdeklődésünkre elmondta, a rendezvény célja hogy egy nap a családosokról szóljon, és hogy felhívják a város figyelmét arra, mennyire fontos a család, ami a társadalom alapja. Az elnök hozzáfűzte még, hogy harmadik éve szerveznek minden évben több eseményt, legutóbb egészségnapot tartottak a Munkácsyban, a jövő hónapban pedig gyermeknapra készülnek.  A felvonulás után a rendezvény a Vero Hotel Arany Griff különtermében folytatódott, ahol különböző kézműves foglalkozások, arcfestés és csillámtetoválás várt kicsikre és nagyokra egyaránt. A könnyed szórakozást kínáló program során a délutáni órákban DJ Marcell zenélt.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!