32 produkció a Tarczy-gálán


2013-05-11 07:01:04  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


32 produkció a Tarczy-gálán főképe
Zsúfolásig telt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme a Tarczy Lajos Általános Iskola évzáró gála ünnepségre. Az est nyitányaként boszorkányok és ördögök lepték el a színpadot, hiszen az iskola színjátszó csoportja a vidám Banyabalhét mutatta be.  A Tarczy-gálán 32 színesebbnél színesebb produkciót láthatott a közönség, melyek között tánc, zene, vers és jelenet is szerepelt.
A bemutatót hat blokkra osztották a szervezők. Az elsőben Petrákovics Ábel 2. a osztályos és Szalóky Szofi 3.e osztályos tanulók szavalatait hallhatták az érdeklődők, ezenkívül hipp-hopp produkcióval rukkolt elő a Blackfire formáció. A második blokkot egy remek verbunkossal indították, amit egy kiváló furulyaprodukció követett, de a 4. a kalinka tánca is nagy sikert aratott. A harmadik blokkot a 2. a osztály Macskafogó című tánca követte, majd Buzás Réka és Szalai Réka negyedik osztályosok táncoltak. A 3. c osztályosok tavaly a Hair-re rázták a hajukat, idén a Move like Jagger című fülbemászó dalra készítettek egy nagyszerű koreográfiát. A 3. blokkot a 4. c osztály Börtönrock című fergeteges előadása zárta. A negyedik blokk elején a kéttannyelvűsök énekeltek és verseltek angolul. Ezután három szőke lány lépett a színpadra, akik nagyon szeretnek táncolni, ők egy Pink-mixet adtak elő. Buzás Réka arról szavalt, hogy talán nem is olyan rossz, hogy kistestvére született. Majd a kicsik is bebizonyították, hogy tudnak és szeretnek táncolni. A blokk zárásaként a Grease című film egyik legkedvesebb dalát adták elő az 5-6. osztályos lányok. Az ötödik blokk a 8. osztályosok lendületes táncával kezdődött, a Captain Jack-kel, majd Szalóky-Kató Ágnes szavalt angolul. A blokkot a mozgalmas Casino Twist zárta.
A hatodik blokk a megemlékezésről szólt. 20 évvel ezelőtt mutatta be ugyanis az iskola a Légy jó mindhalálig című nagysikerű musicalt Bognár József nyugalmazott igazgató irányításával. Az emlékeket felidézve, a Tízperc című részletet adták elő a 6. osztályosok, valamint az Élet szép című dalt énekelte el Piller Károly és fia, ifj. Piller Károly.
Végül Venczel Csaba iskolaigazgató szólt az egybegyűltekhez, aki köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki a gála megszervezésében és lebonyolításában közreműködött.
A fináléban közel 300 diák és felkészítő tanáraik léptek a színpadra.

A programot színesítette még a földszinti előtérben az iskola tanulóinak munkájából nyílt kiállítás.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a gálát május 17-én 17 órai kezdettel megismétlik a JMSZK színháztermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!