Kiss Barnabás: Büszke vagyok arra, hogy a Pápai Rendőrkapitányságon teljesíthetek szolgálatot


2013-05-10 23:29:06  | cikk: HuHa  | 


Kiss Barnabás: Büszke vagyok arra, hogy a Pápai Rendőrkapitányságon teljesíthetek szolgálatot főképe
Kiss Barnabás, a Pápai Rendőrkapitányság zászlósa vehette át idén a Pápa Város Rendőre elismerést. A kitüntetést Áldozó Tamás polgármester adta át a Veszprémben tartott megyei Szent György-napi és Flórián-napi ünnepségen.
A rendőrzászlós 2001-ben kezdte meg hivatásos rendőri szolgálatát a pápai kapitányságon. Előbb gyalogos járőrként dolgozott, majd fogdaőr lett, aztán pedig gépkocsizó járőr. Három év elteltével ügyeletesnek nevezték ki, 2008-tól pedig szolgálatparancsnoki beosztást kapott a jelenlegi járőr- és őrszolgálati alosztályon.
-Szolgálataim változatosak, sokoldalúak. Van, hogy őrizetben vagy előzetes letartóztatásban lévők börtönbe, fogdába kísérését hajtom végre, gyakran veszek részt közrendvédelmi, közlekedésrendészeti vagy bűnügyi akcióban, de van olyan is, hogy a járőr alosztályvezetőt helyettesítem – mesélte munkájáról hozzátéve, körözött személyek elfogásában is többször részt vett. Ezek közül az egyik emlékezetes eset még 2001-ben, egészen kezdő rendőr korában történt, amikor a Veszprémi úton „dolgozó” lakásbetörőket fogott el, egy másik bűncselekmény pedig múlt év őszén történt. Akkor a Mézeskalács utcában egy vegyesbolt kirablóját sikerült megfognia, aki ellen – mint kiderült – két elfogatóparancs is érvényben volt. Azt, hogy a rendőri munka olykor tartogat veszélyes helyzeteket, természetesnek veszi.
-Szerintem az ilyen éles helyzetekben a jó rendőrben nincs félelem, és a feladatot végrehajtva teszi kötelességét – fogalmazott.
A rendőr zászlós szerint a pápai kapitányságon erős kollektíva dolgozik, mind az egyenruhás, mind a nyomozói állományban kiváló rendőrök látják el a feladatokat. Mindemellett pedig úgy véli, személyes sikereinek eléréséhez nagy mértékben hozzájárult a Györgydeák Zoltán rendőr főtörzszászlós, nyomozóval végzett több közös munka.
Kiss Barnabás úgy fogalmazott, köszöni feletteseinek és a város önkormányzatának, hogy úgy ítélték meg, elmúlt éves tevékenysége elismerésre méltó, az év rendőre kitüntetés pedig arra ösztönzi, hogy a jövőben is maximálisan lássa el a feladatát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!