Nagy küzdelemben elmaradt a bravúr az U-13-as bajnokságban


2013-05-10 20:41:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nagy küzdelemben elmaradt a bravúr az U-13-as bajnokságban főképe
Jó formában várta a tabella harmadik helyén álló Hévíz elleni mérkőzést az U-13-as bajnokságban a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U-12-es gárdája. Horváth Imre tanítványai legutóbbi hat meccsükből négyet megnyertek, hármat sorozatban, a fiatalok 8-2-re győzték le idegenben a Sopront, majd 4-3-ra a Szombathelyi Haladás B együttesét is felülmúlták, legutóbb pedig Keszthelyről nyolc rúgott góllal tértek haza, melyre a hazai oldalról nem érkezett válasz. Szezonbéli 10. győzelmükre készülve a pápaiak a Dokter – Áldozó, Molnár T., Gulyás, Pintér – Márton, Molnár K., Gergócs, Hanania – Mogyorósi, Molnár B. kezdővel vágtak neki a kétszer 35 percnek. Az első félidőben kimondottan jól játszott a Pápa, a vendégek egy kapufát leszámítva nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Sajnos a fehér mezben játszó hévíziek – részben a sportszerűtlenül „szurkoló” családtagjaik mentalitása miatt is - sokszor a kelleténél is keményebben mentek bele a párharcokba, így Horváth Imrének a félidőben két helyen is változtatnia kellett szem-és Achilles-ín sérülés miatt. Ennek ellenére a második félidő elején Molnár Balázs találatával a mieink szerezték meg a vezetést, azonban négy perccel később egy rossz felszabadítás után Kiglics egyenlített. Az 50. percben eltolódott a mieink védekezése, a szélső védőre két hévízi játékos jutott, így a mélységből érkező Mórocznak nem volt nehéz dolga, senkitől sem zavartatva a hálóba lőtt 1-2. A hátralévő időben mindent megtett az egyenlítésért a fiatal hazai gárda ez azonban nem sikerült, ám szégyenkezni így sincs okuk.

PELC U-12 – Hévíz 1-2 (0-0) Gsz.: Molnár ill. Kiglics, Mórocz

Horváth Imre: Két ellentétes félidőt láttunk, az első játékrészben az ellenfél kontrákra rendezkedett be, ekkor még erőben is bírtuk a játékot, helyzetünk is volt, a szünet után azonban már a labdakihozatalainkat is letámadták, minőségben jobban tudtak cserélni, ők domináltak. Összességében a jó szellemben, agresszíven játszó Hévíz megérdemelten nyerte meg a meccset, de maximális dicséret illeti a pápai srácokat, nagyot küzdöttek.

PELC U-12: Dokter – Áldozó, Molnár T., Gulyás, Pintér – Márton (’36 Pődör), Molnár K. (’54 Nagy), Gergócs (’59 Pócza), Hanania (’36 Pénzes) – Mogyorósi, Molnár B. (’62 Szalai)

Az U-14-es csapat az U-12-es gárdával egyidőben a Perutz Stadion műfüves pályáján játszott, Forsthoffer Tibor fiai gólnélküli első félidő után 2-2-re végeztek, pápai részről Györkös Bence és Raksányi Bence talált a hálóba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!