Együtt mulattak - Nyugdíjas majális a Malom Horgásztónál


2013-05-10 19:53:35  | cikk: mo  | 


Együtt mulattak - Nyugdíjas majális a Malom Horgásztónál főképe
Örökzöld slágerek, zene, tánc, jókedvű beszélgetések, nosztalgiázás – így töltötték a délutánt a nyugdíjas egyesület tagjai. Baán Éva elnöksége alatt rendszeressé vált a tavaszi majális megszervezése a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete életében. Ezúttal azonban a megszokottól eltérő keretek zajlott a vidám délután, hiszen a tagok kimentek a természetbe, nem szerveztek kötött programokat, csupán élvezték egymás társaságát és a jó időt. A Malom-tónál tartott programon jól fogyott a finom gulyásleves, volt sokféle sütemény és pogácsa, és természetesen a nosztalgiázás sem maradt el. Baán Éva elmondta, az időseknek talán ez a legfontosabb, hogy a zene által felidézhetik a régi emlékeket, beszélgetnek múltról, jelenről és persze jövőről is, hiszen a tagok kiváló ötleteket adnak egy-egy következő program megszervezéséhez. A nyugdíjas egyesület elnöke azt hangsúlyozta, bár – szerencsére – sokan vannak ezeken az alkalmakon, igyekszik mindenkivel néhány szót váltani, hiszen szervezetük összetartó ereje leginkább a közösségben rejlik. Baán Éva szerint egyesületük egy igazi közösséget alkot.
Ezt példázza az is, hogy a szervezet tagjai a közművelődési évad végén sem búcsúznak el egymástól. A közösség a közeljövőben Pannonhalmára, majd Budapestre kirándul, ahol meglátogatják a Nemzeti Színházat, a Terror Házát, majd a Budapesti Operettszínházban megtekintenek egy előadást is.

A nyugdíjas majálisra Unger Tamás is kilátogatott. Az alpolgármester az egyesület legtöbb rendezvényén részt vesz. A városvezető elmondta, mindig nagyon jól érzi magát ebben a közösségben, hiszen a nyugdíjas egyesület mintaként szolgálhat minden egyesület előtt.
- Ilyen jól szervezett, jó hangulatú egyesületi rendezvényt még nem nagyon éltem meg, amit időről időre a nyugdíjasoknál tapasztalok. Legyen ez egy bók és egyben a valóság is – ezekkel a szavakkal kívánt kellemes szórakozást a résztvevőknek Unger Tamás.

A majálisra sokan kilátogattak. Több mint 200 nyugdíjas mulatott ma délután a Malom Horgásztónál. Varga Gyuláné, Kutasi Sándorné és Gyökér Jánosné minden adandó lehetőséget kihasználnak arra, hogy részt vegyenek a közösség életében. Ha tehetik, elmennek a rendezvényekre, és a kirándulásokat is nagyon élvezik, hiszen – ahogy mondták – az utóbbi években rengeteg helyen megfordultak. Olyan városokba juthattak el, és olyan intézményeket, műemlékeket látogathattak meg, amelyekre más módon talán sosem nyílt volna lehetőségük.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!