Császár Szabolcs lett az év tűzoltója


2013-05-10 15:43:56  | cikk: mo  | 


Császár Szabolcs lett az év tűzoltója főképe
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös ünnepség keretében tüntette ki az év pápai rendőrét, valamint az év pápai tűzoltóját. A ceremónián vehette át Áldozó Tamás polgármestertől az év pápai rendőre elismerést Kiss Barnabás, a Pápai Rendőrkapitányság járőr- és őrszolgálati alosztályának munkatársa, az év pápai tűzoltója kitüntetést pedig Császár Szabolcsnak, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltójának adta át a városvezető. A tűzoltó főtörzsőrmester érdeklődésünkre elmondta, örömmel vette át az elismerést, büszke volt és meglepett. 10 éve teljesít szolgálatot a pápai tűzoltóságon, sok mindent látott, sokat tapasztalt.

Császár Szabolcs saját bevallása szerint véletlenül került a tűzoltóság kötelékébe. 10 évvel ezelőtt egy hirdetésre kapta fel a fejét, hogy tűzoltót keresnek a pápai parancsnokságra. Itt teljesített polgári szolgálatot is, majd az alkalmassági és állóképességi vizsga után megkezdte szolgálatát. A 10 év alatt összetartó közösség alakult ki – fogalmazott Császár Szabolcs, majd hozzátette, szívesen, örömmel jár be dolgozni. A munka sokszor nem könnyű, a mindennapok feladatai gyakran jelentenek kihívást, de a félelmet extrém helyzetekben is legyőzi a tettvágy és a hivatás szeretete – utalt a tűzoltó főtörzsőrmester a vörösiszap-katasztrófa kapcsán végzett tevékenységére. Császár Szabolcs hozzátette, igazán jó érzéssel tölti el, amikor segíthet valakinek és egyfajta megtiszteltetés is tűzoltónak lenni. Jó tudni, hogy a város lakossága büszke a tűzoltóira – mondta a kitüntetett.

Képek:

nincsenek képek

Császár Szabolcs ftőrm. a 2012-es évben 70 tűzesetnél és 28 műszaki mentésnél végzett kimagaslóan jó munkát.
Kiemelkedő események 2012 nyarán: Gólyafészek vendéglő tűz, Kemeneshőgyész gázrobbanás, Somlószőlős, Csehbánya lakóháztűz.
A bevetések zömében az I-es szeren beosztott tűzoltóként tevékenykedett. Esküjéhez híven minden esetben arra törekedett, hogy a polgárok javait és testi épségét megvédje, feladatait mindig a legjobb tudása szerint, lelkiismeretesen és részlehajlás nélkül, pontosan végezte. Több lakóháztűznél dolgozott nehéz és veszélyes körülmények között, számos közlekedési baleset helyszínén segítette aktívan a műszaki mentést és a kárfelszámolást, közreműködésével emberi életek és többmilliós értékek kerültek megmentésre.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!