„Történelem, az élet tanítómestere” - Területi történelemverseny a Tarczyban


2013-05-09 20:08:15  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Történelem, az élet tanítómestere” - Területi történelemverseny a Tarczyban főképe
Hatodik alkalommal szervezte meg a Tarczy Lajos Általános Iskola a területi történelem írásbeli versenyt a város és a környék 5. és 6. osztályosainak.  A versenyzők Pápa szinte minden általános iskolájából, de Nagyalásonyból, Nemesgörzsönyből és Noszlopról is érkeztek.
A gondosan összeállított feladatlap Rostáné Horváth Ida és Laukóné Berki Gyöngyi történelem tanárok munkáját dicséri.
- A verseny célja a történelem népszerűsítése és a tehetséggondozás.  A mai napon 12 ötödikes és 13 hatodikos versenyez két korcsoportban. A megmérettetés egy 60 perces írásbeli fordulóból állt. A 15 feladat között szerepelt térképismeret, totó, keresztrejtvény és képfelismerés is, ami a tananyaghoz kapcsolódott – hangsúlyozta Rostáné Horváth Ida
Mógor Bence, a Szent István Római katolikus Általános Iskola 6. osztályos diákja már másodszor vesz részt a versengésen. Bence egyik kedvenc tantárgya a töri, amit nagyon szívesen tanul. A kisfiú tavaly első helyezett lett az ötödikes korcsoportban.
- Sokat készültem a mai versenyre, olvastam könyveket,  böngésztem az internetet, de még tanárhoz is elmentem különórára. A kedvenc korszakom az újkor, mivel a felfedezések nagyon érdekelnek – mesélte mosolyogva a fiú.
 A zsűri elnöke Solymos Nándorné, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola nyugalmazott történelem tanára volt. A javítást a felkészítő, illetve kísérőtanárok végezték el. Minden résztvevő emléklapban, a legjobbak pedig oklevélben és értékes történelmi tárgyú könyvjutalomban részesültek.    

Képek:

Eredmények:
5. osztály

I. Déri Miklós - Nemzetiségi Általános Iskola, Noszlop
Balló Dóra - Szent István Római Katolikus Ált. Isk., Pápa
II. Tasner Pál - Erkel Ferenc Ált. Isk., Pápa
III. Sághi Dániel - Tarczy Lajos Ált. Isk., Pápa

6. osztály

I. Mógor Bence - Szent István Római Katolikus Ált. Isk., Pápa
II. Nagy Zsófia - Szent István Római Katolikus Ált. Isk., Pápa
III. Mikó Sámuel - Kinizsi Pál Általános Iskola, Nagyalásony

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!