Összefogás az ifjúságért


2010-01-20 18:03:31  | cikk: mo  | 


Sajtótájékoztatót tartott ma délelőtt a Civil Háló Szövetség és tagszervezete a Fogjunk Össze Értük Közhasznú Egyesület (FÖÉ). A Civil Háló Szövetség elnökségi tagja, Baloghné Uracs Marianna beszámolt arról, hogy a hatékonyabb működés érdekében munkacsoportokat hoznának létre a Szövetség keretein belül. Így a FÖÉ, a Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány (PAMMA), a Civilszerviz K.K.E. és egyéb szervezetek együttműködésével létrehozták az Ifjúsági Munkacsoportot, melynek feladatait elsősorban egy ifjúsági koncepció kidolgozásában határozták meg.

- A következő néhány hónapban megkeressük azokat a partnereket, önkormányzatokat, civil szervezeteket, akik csatlakoznának a munkacsoporthoz. A közös tárgyalások után kidolgozzuk az ifjúsági koncepciót, melynek legfőbb célja az ifjúsági élet koordinálása Pápán és a kistérségben – tájékoztatott Hegedűsné Fűz Anita, ifjúsági asszisztens.

A munkacsoport céljai között szerepel például az is, hogy ifjúsági ház működjön a városban, speciális témák kerüljenek szóba adott foglalkozásokon (pl. gyermekjog, drogprevenció) és szervezett keretek között ismerkedhessenek a fiatalok az önkéntes munkákkal.
A Jókai Mór Művelődési Központ igazgatója hozzátette, ennek a projektnek Pápán van létjogosultsága, hiszen a városban jelentős létszámot képviselnek az ifjúság közoktatásban résztvevő tagjai. A munkacsoport által kidolgozott koncepció pedig szervesen illeszkedik a Közkincs Kerekasztal keretében létrehozott kulturális stratégiába.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!