Tapolcafőn is üléseztek a képviselők


2013-05-08 20:14:06  | cikk: mo  | 


Tapolcafőn is üléseztek a képviselők főképe
A holnapi városi képviselő-testületi ülés előtt ma megtartotta soron következő ülését Tapolcafői Városrész Önkormányzata. Az ülésen a képviselők mellett részt vett Unger Tamás alpolgármester és Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője is. A testület – Takácsné Molnár Eszter, Vargáné Kósi Márta, Villmanné Ikervári Lilla, Somogyi Zoltán és az elnök Zsegraics Gyula – véleményezte a csütörtöki testületi ülésen tárgyalandó rendelettervezeteket és beszámolókat hallgattak meg a városi könyvtár tevékenységéről, a Polgárőrség munkájáról, a közbiztonság helyzetéről, valamint a gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásról. A településrészi önkormányzat képviselői öt igen szavazat mellett elfogadásra javasolták Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendelettervezetét a 2012. évi költségvetés végrehajtásáról, valamint a közterület használatáról és a reklámozás rendjéről.

Az ülésen Rádi Róbert adott tájékoztatást Pápa Város Önkormányzatának közművelődési koncepciójáról, majd a településrész körzeti megbízottja számolt be a falu közbiztonsági helyzetéről. Bakonyi Tamás rendőr főtörzsőrmester elmondta, Tapolcafő közbiztonsága jó. A bűncselekmények nagy részét a vagyon elleni bűncselekmények teszik ki. A falunapi és báli rendezvények idején jellemzően szabálysértések történnek, ezen alkalmakkor a rendőrség fokozott ellenőrzéseket hajt végre – fogalmazott a rendőrkapitányság munkatársa. Bakonyi Tamás kiemelte az ún. utazó bűnözők által elkövetett trükkös lopásokat, valamint a településrészen rendszeresen zajló sebességellenőrzést. A beszámoló szóbeli kiegészítését követően a részönkormányzati képviselők javaslatot tettek a kerékpárosok és a gépjárművezetők fokozottabb ellenőrzésére, a sportpálya felügyeletére, ezenkívül felhívták a figyelmet az illegális hulladéklerakó helyekre és a tettesek szankcionálására.
A közbiztonság helyzetéről szóló beszámolót a testület egyhangúlag elfogadta.

Dr. Hermann István a Jókai Mór Városi Könyvtár tevékenységéről szóló beszámoló kiegészítése kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy bárki, aki beiratkozik a Tapolcafőn működő könyvtárba, tagja a városi könyvtárnak is. A JMVK intézményvezetője tájékoztatott a könyvtár interneten keresztül is elérhető szolgáltatásairól és beszámolt az intézmény új otthonában rejlő lehetőségekről.
A JMVK tevékenységéről szóló beszámolót a testület öt igen szavazat mellett elfogadta.

A Pápa Városi Polgárőrség tevékenységéről szóló beszámolót Bitai Sándor, a Pápa Városi Polgárőr Egyesület elnöke egészítette ki. A 2012-es esztendő mozgalmas és dolgos hónapjai után ismét sok munkával telt az elmúlt néhány hónap. A pápai polgárőrök a rendkívüli hóhelyzetben 199 órában 18 fővel, a Marcal-menti védekezésben 185 órában 22 fővel, a Pápai Agrárexpón 219 órában 26 fővel, a ballagáson pedig 71 órában 21 fővel teljesítettek szolgálatot.
A beszámolót a képviselők egyhangúlag elfogadták.

Tapolcafői Városrész Önkormányzata döntött arról is, hogy a Tapolcafői Sportegyesület részére 500 ezer, a Tapolcafői Kertbarát Kör számára 300 ezer, míg iskolakezdési támogatás gyanánt a Reménységeink Alapítvány részére 100 ezer forint támogatást biztosít.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!