Zsivóczky: A szezon végén mindenképp távoztam volna


2013-05-08 16:25:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Zsivóczky: A szezon végén mindenképp távoztam volna főképe
Egyre több információ kerül napvilágra Zsivóczky Gyula hétfői menesztésével kapcsolatban. Az elküldött tréner úgy nyilatkozott az nb1.hu-nak, szeretett volna egy olyan rutinos játékost leigazolni, aki tavasszal képes négy gólt rúgni, ez végül nem sikerült. Az is kiderült, a Debrecen elleni meccs után már távozni kívánt az edzői stáb, ám végül nem így lett. Zsivóczky azt is elmondta, a bajnokság végeztével mindenképp felállt volna a Lombard kispadjáról.
- Bíró Péter indoka az volt, hogy a Siófok öt pontra megközelítette a csapatot. Emellett úgy fogalmazott, nem tudná magának megbocsájtani, ha a klub érdekében nem hozná meg ezt a nehéz döntést. Tudomásul vettem, és békességben elváltunk, de szilárd meggyőződésem, hogy a fiúk fel vannak készítve, és stabilan bent tudnak maradni az élvonalban. A gond az lehetett, hogy a felkészülésünk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Akik télen Pápára kerültek, mind tehetséges játékosok, de még időre van szükségük, nekem meg már nem jutott több, hogy ezt bebizonyítsam. A téli igazolásoknál a kívánságaim között szerepelt egy négygólos csatár, aki fél év alatt tud ennyit lőni, nem többet. Az elképzeléseim között szerepelt Simon Attila, Bajzát Péter vagy éppen Kenesei Krisztián is, egy rutinos csatárt akartam, aki azokhoz a plusz pontokhoz tudta volna hozzásegíteni a csapatot, amelyek most hiányoznak…Ezt nem sikerült megvalósítani, és emellett Goran Marics sem találta meg a góllövő cipőjét. Elkezdtünk egy szisztematikus munkát, amit nem tudtunk befejezni, de az élet nem áll meg. Annyit azért elárulhatok, hogy a stábbal a Debrecen meccs előtt arról beszélgettünk, hogy ha sikerül nyerni, akkor felállunk, és tiszta lappal adjuk át a következő edzőnek a csapatot, végül nem így lett. Azt viszont biztosan mondhatom, hogy a szezon végén mindenképp távoztam volna Pápáról. Sajnálom, hogy ezt a feladatot nem tudtuk befejezni, de itt tőlem sokkal tapasztaltabb edzőknek is megköszönték már a munkát. Nem a fejet kell lógatni, hanem találni egy értelmes kihívást, ahol az elképzeléseimet tovább tudom folytatni. Az biztos, hogy rengeteget tanultam, amit a későbbiekben fel tudok és fogok is majd használni.
A tréner ma elköszönt a csapattól, nyilatkozni nem akart, azt üzente, sok sikert kíván a Lombardnak és biztos benne, hogy jövőre is az első osztályban futballozik majd az együttes.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!