„Anya csak egy van” - Az édesanyákat köszöntötték Kéttornyúlakon


2013-05-05 20:46:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Anya csak egy van” - Az édesanyákat köszöntötték Kéttornyúlakon főképe
Ma, vagyis május 5-én ünnepeljük az édesanyákat. A világ minden részén más és más időpontban emlékeznek meg az anyaságról, de Magyarországon május első vasárnapja az édesanyáké. Ezen a napon mondunk köszönetet mindazért a jóért, a szeretetért, a törődésért és az odafigyelésért, amit édesanyánktól kaptunk. Ilyenkor kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt virággal és néhány kedves szóval köszöntik fel édesanyjukat, nagymamájukat. A kéttornyúlakiak minden évben megünneplik a különböző jeles napokat. Így történt ez ma is, amikor a Csipet-csapat tagjai május első vasárnapján köszöntötték a faluban élő édesanyákat, nagymamákat a közösségi házban.
Magvasi Józsefné klubvezető köszöntőjében hangsúlyozta, anya csak egy van.
- Anyának lenni a legcsodálatosabb dolog a világon, számára a gyermeke jelent mindent. Anyatigris mindenek felett, nem szid, nem átkoz, nem kiabál, csak nevel élete végéig. Gyermeket nevelni soha nem volt könnyű, s most sem az - mondta Magvasi Józsefné.
A színes program a gyerekek közös bevonulásával kezdődött egy jól ismert Padödő-számra, az Anya csak egy van címűre, majd kicsik és nagyok egy-egy megható anyák napi verssel kedveskedtek édesanyjuknak, nagymamájuknak.
A köszöntők végén egy-egy szál virággal lepték meg szeretteiket a gyerekek.

Képek:

Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját. Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából és a legelső Anyák Napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyerekeknek tartották. A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel és megtették az előkészületeket az anyák napja országos bevezetésére. 
Forrás: wikipédia

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!