Átvette a vezetést a bajnokságban a Pápa Motax KC


2013-05-05 20:38:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Átvette a vezetést a bajnokságban a Pápa Motax KC főképe
Vérbeli kosárrangadót játszott az NB II-es kosárlabda bajnokság 21. fordulójában a Pápa Motax KC és a Soproni Tigrisek. A házigazdák a második, míg a Tigrisek az élről várták a feldobást, a listavezetők abban a reményben érkeztek Pápára, hogy megfelelő eredmény esetén megszilárdítják vezető helyüket a nyugati csoport élén. A hazai alakulat ebben az idényben mindösszesen egy vereséget szenvedett el, azt is épp a Sopron csapatától, így a visszavágás is munkálkodott a hazai fiúkban.  A mérkőzést a várakozásokon felül indította a Motax KC, hiszen a mérkőzést indító soproni kosárra rögtön 13 ponttal válaszolt a PKC. Igazán jól működött a védekezés, a támadásoknál pedig szinte minden dobás a helyén volt. A negyed közepére kissé magához tért a vendég alakulat, és az A csoportos múlttal rendelkező Lakatos vezetésével elkezdték hátrányuk ledolgozását. azonban Henrik és Horváth nem hagyták annyiban, és a negyed végére megnyugtató 11 pontos előnyt gyűjtöttek (32-21). A második negyedben sem változott a játék képe, ritmusosan, gyors és látványos kosárlabdát mutattak a hazaiak, amire vendégoldalon csak néha volt válasz. A játékrész második felében érthetetlen rövidzárlat következett be hazai oldalon, melynek köszönhetően a tigrisek a hosszabb pihenő előtt visszajöttek meccsbe (45:41). A szünetet követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, kosárra kosár, eladott labdára eladott labda volt a válasz. Kiélezett, magas színvonalú küzdelem zajlott a pályán, melyben inkább a védekezés dominált. A harmadik negyedben robbantott a Pápa, Viant és Ács látványos összjátékával már 10 pontosra hízott a differencia. A vendégek rövidebb kispadjuknak révén egyre nehezebben bírták az iramot, mely a negyedik negyedben ütközött ki igazán. A Motax KC cseréi rendre jól sültek, és célba vették a 16 pontos győzelmet - ennyivel maradt ugyanis alul Sopronban a PKC. A negyedik negyedben olyannyira összeállt hazai oldalon a védekezés, hogy a csoport legjobb támadóalakulata közel hét percen keresztül nem tudott a hazai gyűrűbe találni. Az utolsó percekben Feigl büntetői biztosították be a szükséges arányú győzelmet, így győzelmével átvette a Pápa Motax KC az NB II Nyugati csoportjában az első helyet riválisától, és biztosította helyét a playoffban.

Pápa Motax KC - Soproni Tigrisek 86:64 (32:21, 13:20, 21:16, 20:7)
Dobók: Simon 8/6, Henrik 29/18, Feigl 7, Horváth A. 9, Ács 25, ill. Rédei 2, Viant 3, Vajda 3, Perger, Farkas, Horváth K.

Vajda Balázs: Nagyon örülök ennek a győzelemnek! Ez a csapat sokadszor bizonyította a szezonban, hogy az igazán fontos meccseken tud nagyon jól játszani. Gratulálok minden játékosomnak pályán, kispadon, pályán kívül, mert nélkülük nem jöhetett volna össze ez a győzelem. Folytatjuk a rangadóink sorát, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a megszerzett első helyünket ne engedjük ki a kezünkből.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!