Három országos diákolimpiai érmet szerzett a Bakony Judo Club


2013-05-03 12:45:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Három országos diákolimpiai érmet szerzett a Bakony Judo Club főképe
A pápai Bakony Judo Klub sportolói áprilisban több helyszínen is tatamira léptek. Elsőként a budapesti Honvéd Küzdősport Centrum adott otthont az ifjúsági korcsoport országos diákolimpiai döntőjének, ahol Vörös Seron a -63 kilogrammos súlycsoportban a bronzmeccsig jutott, ám sajnos egy pillanatnyi kihagyás elég volt ahhoz, hogy tatabányai ellenfele legyőzze, de a megszerzett ötödik helyezése is értékes. Sági Dániel a -90 kilogrammos súlycsoportban is hasonlóan járt, ő a bronzmeccsen pécsi ellenféltől szenvedett vereséget, de az ő ötödik helyezése is dicséretes. Ezt követően első alkalommal Gyarmaton rendezték meg az ING Gyarmat Kupa meghívásos versenyt, ahol a Bakony Judo Klub 11 fős csapattal vett részt. A gyarmati és a budaörsi megmérettetésről Végh József számolt be.
- Gyarmaton öt első (Farkas Janka, Németh Csongor, Vida Máté, Tóth Dorottya, Kiss Márton), négy második (Farkas Luca, Krikker Martin, Szolga Larisza, Dékány Bálint) és két harmadik helyet (Mezei Ádám, Erdős Attila) szereztünk, ami nagyon jó eredmény. Budaörsön a junior korcsoport országos diákolimpiai döntőjét rendezték, ahol a klub női szakága lépett tatamira. Székely Mária a -48 kilogrammos súlycsoportban küzdött, ám az előző héten könyöksérülést szenvedett és így nem volt teljesen harcrakész. A Budapesten tanuló sportolónk az egyesületi érdekeket nézve tatamira állt és végül a második helyen végzett. A verseny érdekessége volt, hogy Vörös Seron és Laman Brigitta egy súlycsoportban, a -63 kilogrammban lépett tatamira, és a sors úgy hozta, hogy küzdeniük is kellett egymással. Ebből a küzdelemből Vörös Seron került ki győztesen és mérkőzhetett az aranyéremért, de sajnos korosztályos válogatott ellenfele, Köteles Vivien, jobbnak bizonyult nála.
Április végén az egyesület negyven fővel - egyelőre csak nézőként – a Papp László Sportarénában rendezett Európa Bajnokságra látogatott, a judókák és edzőik úgy nyilatkoztak, a verseny megtekintése életre szóló élményt jelentett mindenki számára, hiszen az európai élmezőny mérkőzéseiből óriási tapasztalatokat lehetett gyűjteni. Májusban három versenyen is helyt kell állnia sportolóiknak, és ezek között a legfontosabb a május 26-ai 20 éves jubileumi verseny a Városi Sportcsarnokban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!