MSZP: korrupció szövi át a trafikpályázatot


2013-04-30 23:23:01  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


MSZP: korrupció szövi át a trafikpályázatot főképe
A legtöbb esetben politikai alapon született döntés arról, ki nyithat nemzeti dohányboltot az országban – állítják szocialista politikusok. Ma késő délután Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, a szocialisták megyei elnöke, valamint Grőber Attila, az MSZP pápai szervezetének első embere sajtótájékoztatót tartott a Pedagógus Művelődési Házban aktuálpolitikai kérdésekről, elsősorban a dohánykoncessziós pályázattal kapcsolatos döntésekről.
– A 2010-es választások óta azt látjuk, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány gyakorlatilag fosztogat és osztogat. Az elmúlt három év jogfosztásai közé tartozik például a munkavállalói jogok korlátozása, a sztrájkjog és a szakszervezetek munkájának ellehetetlenítése, a negyedik alaptörvény-módosítás pedig a magyar állampolgárok alapvető jogait nyirbálta meg. Mindeközben gyűrűzik a fideszes földbotrány, és most a trafikbotrány. Mindkettő arról szól, hogy a kormány és a mögött álló párt a családtagokat, barátokat, politikai lekötelezettjeit helyzetbe hozza a magyar emberek kárára. A kormány most néhány ezer fideszes családtagot, illetve aktivistát erkölcstelen módon – és szerintünk törvénytelenül – pozícióhoz juttat, ugyanakkor ezzel több tízezer ember munkáját lehetetleníti el, az utcára küldi őket – jelentette ki Harangozó Tamás. Mint mondta, pártja hétfőn büntetőfeljelentést tett az üggyel kapcsolatban a legfőbb ügyésznél.
Az MSZP frakcióvezető-helyettese és Gőgös Zoltán kiemelte azt is: a kormánypárti politikusoktól származó információknak (is) köszönhetően immár nyílt titok, hogy a Fidesz politikai szempontok szerint bírálta el a trafikpályázatokat.
– Veszprém megyét sem kerülte el a trafikügy. Azt már látni lehet, hogy Ajka, Tapolca és Sümeg térségében a megyei közgyűlés elnökének a baráti köre – finoman fogalmazva – nagyon jól járt ezzel a pályázattal. Folyamatosan vizsgáljuk a többi települést is, és már most elmondható, hogy ez ügyben majdnem mindenhol tetten érhető politikai kapcsolat – közölte Gőgös Zoltán.
– Ezek a pályázati ügyek azt mutatják, hogy egy évvel a választások előtt a kormánypárt állampártként próbál viselkedni, ami nagyon nagy baj, és ez ellen minden eszközzel fel kell lépnünk – fűzte hozzá az MSZP megyei elnöke, majd megjegyezte, véleménye szerint helyi és országos szinten is meg lehet teremteni azt az összefogást, amivel a jelenlegi rezsim leváltható.
A trafikügy helyi vonatkozásával kapcsolatban Grőber Attila kiemelte, meglátása alapján Pápán és környékén sokan vannak, akik tisztességes versenyben nyertek a dohánykoncessziós pályázaton, de néhány esetben felmerülhet a korrupció gyanúja. Mindenesetre a Magyar Szocialista Párt pápai elnöke jelezte, nem szeretnének elhamarkodottan nyilatkozni a helyi ügyről.
A sajtótájékoztatón Grőber Attila szólt a pápai szocialisták által szervezett aláírásgyűjtésről is, amellyel az élelmiszer áfájának csökkentésére irányuló kezdeményezés támogatására van lehetőség. Az MSZP-s politikus tájékoztatása szerint néhány hét alatt közel ezer ember adta nevét az aláírásgyűjtéshez.

A sajtótájékoztató után az MSZP pápai szervezete lakossági fórumot tartott Harangozó Tamás, Gőgös Zoltán és Grőber Attila résztvételével a Pedagógus Művelődési Házban.

Képek:


Címkék: MSZP | lakossági fórum
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!