Humanitárius misszióban a C-17-esek (frissítve)


2010-01-19 16:45:48  | cikk:  | fotó: (internet)  | 


Humanitárius misszióban a C-17-esek (frissítve) főképe
Első ízben indult humanitárius misszió a C-17-es projekt keretében. A Pápán szolgálatot teljesítő Nehéz Légiszállító Ezred egyik gépe vitt segélyszállítmányt a földrengés sújtotta Haitibe, adott tájékoztatást tegnap délután Fredrik Hedén parancsnokhelyettes. Ez a karitatív misszió fontos mérföldkő az ezred életében, hangsúlyozta az ezredes. A szállítmány mentő és segítő felszerelést tartalmazott a katasztrófa sújtotta területen élők számára, de a 02-es lajjstromszámú gép Haitibe vitt egy olyan szállítmányt, melyből egy biztonságos tábor építhető fel az ott segítő csapatok számára. Az első karitatív feladatot teljesítő gépet az amerikai Leo Kozinsky alezredes vezette, segítője svéd másodpilóta volt. A C-17-es kedd délután érkezett vissza Pápára. Ezt követően újabb gép indul Svédországba, ahonnan ugyancsak szállítmányt visznek Haitibe. Fredrik Hedén parancsnokhelyettes hangsúlyozta: bár ezredük katonai feladatokat teljesít, fontos számukra, hogy ha szükséges, humanitárius szolgálatokat is végrehajtsanak. A HAW első karitatív misszióját Svédország kezdeményezte, rajtuk kívül a programban négy nemzet, Finnország, Észtország, Norvégia és Németország vett részt.
(Hírforrás: Pápa Városi Televízió

frissítés:
   Haitiben készült, angol nyelvű videó:




Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!