Versenyről versenyre járnak úszóink


2013-04-30 16:26:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Versenyről versenyre járnak úszóink főképe
A Pápai Úszó Sportegyesület versenyzői az elmúlt hetekben több helyszínen is medencébe ugrottak. A sorozat a kecskeméti II. Aranyhomok Kupa nemzetközi úszóverseny első fordulójával indult, ahova 42 csapat 708 versenyzője küldte el nevezését.. A pápai egyesület négy úszója kilenc kategóriában nevezett, a legjobb eredményt Korbély Dominik érte el, aki 400 méteres gyorsúszásban másodikként csapott a célba, majd 100 méteren épphogy lemaradt a dobogóról. Ezt követően a veszprémi Úszósuli körverseny harmadik fordulóját rendezték. A megyeszékhelyen rekord létszámú sportoló - több mint 500 fő - vett részt a versenyen, ami így kissé hosszúra nyúlt, ennek ellenére úszóink, akik 10 fővel képviselték az egyesületet nagyon szép eredményeket értek el. A forduló részleteiről Kertész Attila tájékoztatta hírportálunkat.
- Tapsonyi Bálint egy hatodik és egy negyedik hellyel gazdagodott, de a többi fiatal úszó, Antal Attila, Szűcs Dániel, Ferenczy Márton is szép eredményekkel térhetett haza. Hegyi Patríciát két alkalommal is a dobogó tetejére szólították, 50 méter háton és 50 méter mellen sem talált legyőzőre, Kocsis Eszter 100 gyorson második, 100 háton harmadik lett. Csákvári Márk (50 gyors), Gulyás Erik (50 mell) és Nagy Levente (50 mell) egyaránt negyedik helyezést ért el. A 4x50 méteres vegyes mix váltónk (Tapsonyi Bálint, Ferenczy Fruzsina, Csákvári Márk, Hegyi Patrícia) ezüstérmet nyert, emellett Hegyi Patrícia 50 gyorson, Nagy Levente 50 gyorson, és 50 háton is ranglistás időt úszott, ezért ők különdíjban részesültek.
Az áprilisi szezon a 12 éves és idősebb versenyzők számára kiírt székesfehérvári kupa zárta. A háromfordulós versenysorozat második állomásán Babai Gergő tanítványai közül Kertész Réka és Korbély Dominik érte el a legjobb helyezéseket, előbbi hatodik, utóbbi ötödik lett futamában. Az egyesület úszói legközelebb májusban Szombathelyen és Balatonfűzfőn adnak számot tudásukról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!