Öt pápai aranyérem a nemzeti szkander bajnokságon


2013-04-29 17:05:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Öt pápai aranyérem a nemzeti szkander bajnokságon főképe
A Sárosd-napok programjai között nemzeti szkander bajnokságot rendeztek a település általános iskolájában. A versenyre nyolc egyesülettől 160-an neveztek, városunkat a Titán SE versenyzői képviselték. A pápai erős emberek az előzetes várakozásokat messze felülmúlták, hiszen öt arany-, négy ezüst-, és egy bronzéremmel tértek haza, emellett annak ellenére, hogy az egyik legkisebb létszámú egyesület voltak, összetettben a dobogó legalsó fokára is felállhattak. A versenyt Nagy Miklós, a Titán SE alelnöke összegezte.
- Az összes szkander szakosztály közül a mi juniorjaink voltak a legeredményesebbek, Gőgös Jácint és Nigicser Ádám nagyon szépen nyomott és megérdemelten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, Nigicser Péter pedig a legjobb második lett. A mezőnyből ki kell emelnem Istenes Tamást, aki saját korcsoportjában jobb és bal kézzel is mindenkit legyőzött, az egyel idősebbeknél jobb kézzel ismét aranyérem került a nyakába, bal kézzel pedig második lett. Tamás elképesztő szorgalommal és kitartással látogatja az edzéseket, így nem csoda, hogy jelen pillanatban ő a legerősebb magyar junior szkanderos, ebben biztos vagyok. Frum Imre és Frum István kategóriájába balszerencséjükre két korábbi nehézsúlyú versenyző is „befogyott”, így mindjárt két hellyel hátrébb kerültek a versenyzőink, de így is pontszerzők lettek, le a kalappal előttük. A Stumpf testvérek közül ezúttal Ádám szerepelt jobban 14 indulóból bekerült a legjobb négy közé, Dávid a verseny előtt keveset edzett, emiatt a dobogós helyezései elmaradtak.
A Titán SE a következő hetekben a júniusi országos bajnokságra készül, majd június 15-én a már hagyományosnak mondható versenyüket rendezik a Pápai Játékfesztiválon, a helyszín a Fesztiválsátor lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!