Egyházkerületi közgyűlést tartottak az evangélikusok


2013-04-28 14:14:28  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Egyházkerületi közgyűlést tartottak az evangélikusok főképe
Megtartotta tavaszi közgyűlését a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület a Pápai Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében a szombati nap folyamán. Tóth Károly lelkész nyitó áhítata, majd pedig a határozatképesség megállapítása után ismertették a legutóbbi közgyűlés jegyzőkönyvét, határozatait. Az egyházkerületi közgyűlés folytatásában a jelenlévő tagok meghallgatták és egyhangú döntéssel elfogadták többek között a püspöki, a felügyelői, valamint az egyházkerületi ügyészi jelentést.

Emellett döntés született a kerület igazgatótanácsi tagjainak delegálásáról, illetve a Nagykanizsa-Sand társulási szerződés jóváhagyásáról. Az egyházmegye előzetes kérvénye alapján a mencshelyi evangélikus lelkészlakás műszaki problémáinak orvoslására 800 ezer forintot szavazott meg a közgyűlés.

Döntöttek a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület lapjáról, a Dunántúli Harangszóról is. A színes kiadvány évente négyszer jelenik majd meg, ebben az évben szeptemberben és decemberben jelentkezik lapszámmal a folyóirat.

A közgyűlést követően az egyházkerület és az egyházmegye vezetése ellátogatott az Alsóvárosi temetőbe, ahol Gyurátz Ferenc egykori dunántúli püspök sírjánál megemlékeztek a hajdani pápai lelkészről.

Polgárdi Sándor esperes hírportálunknak elmondta, a Központi Statisztikai Hivatal nemrég nyilvánosságra került népszámlálási adatai minden bizonnyal értékelést vonnak maguk után az evangélikus egyházon belül is. Az esperes hozzáfűzte, az ősszel az iskolákban bevezetendő etika- és felekezeti hitoktatás kiemelt feladatnak számít az egyház számára, amely komoly felkészülést igényel.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!