Idén a pápai a legsportosabb járás


2013-04-27 18:44:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Idén a pápai a legsportosabb járás főképe
A Veszprém Megyei Önkormányzat 20. alkalommal rendezte meg az Önkormányzati Kupát, melynek idei házigazdája Pápa volt. A szervezők hat helyszínen négy csapatversenyszámot (teremlabdarúgás, kosárlabda, sor és váltóverseny, kötélhúzás) és 11 egyéni sportágat (úszás, futás, asztalitenisz, teke, tenisz, sakk, íjászat, légpuska lövészet, sudoku, szellemi vetélkedő, labdás ügyességi versenyszámok) bonyolítottak le. Minden versenyszámban az első tíz helyezettet egytől 11 pontig értékelték, az egyéni versenyszámok egyszeres szorzóval, a csapatjátékok kétszeres szorzóval, a teremfoci és kosárlabda háromszoros szorzóval kerültek beszámításra. Idén a nevezés megközelítette a tavalyi balatonfüredi kupáét, a Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Pápa, Zirc, Balatonfüred, Sümeg, Devecser, Berhida, Várpalota, Balatonalmádi, Ajka, Tapolca és Veszprém önkormányzata, a Somló Környéki Többcélú Kistérségi Társulás valamint a megyei kormányhivatal csapatai vettek részt a versenyekben, közel 400 fővel. A rendezvényt Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke valamint dr. Áldozó Tamás nyitotta meg.
- Azt gondolom, aki ma ide eljött szeretné jól érezni és megmérettetni magát, szerencsére itt Pápán minden lehetőség adott ahhoz, hogy ez meg is valósuljon, köszönjük a városnak, hogy helyet adott ennek a versengésnek, és ahogy az mindig lenni szokott, győzzön a jobbik – mondta el köszöntőbeszédében az országgyűlési képviselő.
Az ünnepélyes megnyitót követően a Black Bunny Rock ’n Roll Club csoportjainak műsorát láthatták a versenyzők, majd több helyszínen párhuzamosan megkezdődtek a versenyek: a Sportcsarnokban a labdarúgás, a Vasas pályán a teke és a tenisz, a Várkertfürdőben az úszás, a Petőfi Gimnáziumban a légpuska lövészet, az asztalitenisz, a sakk és a sudoku, a Várkertben a futás, a Sportcsarnok mögött az íjászat, a Tarczyban a kosárlabda, a skate pályán pedig a sebességmérő kapun lehetett lemérni, ki milyen sebességgel képes megrúgni és eldobni a labdát. A labdarúgás mellett az önkormányzati sportnap egyik legnépszerűbb versenyszáma idén is a kötélhúzás volt, melyet végül Várpalota a nyert meg a pápaiak előtt, a mieink a játékos sorversenyben javítottak, ahol legyőzték riválisaikat. Késő délutánra az összes versenyszám befejeződött, és a szervezők eredményt hirdettek, az ünnepélyes pillanatok előtt a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola lány tornászcsapatának műsorát láthatták a versenyzők. Az egyéni versenyszámokról a későbbiekben részletesen beszámoltunk, az összetett pontversenyben 200 ponttal Devecser járás lett a harmadik, 308 összponttal Várpalota járás került a második hely, a dobogó legmagasabb fokára pedig Pápa járás állhatott 412 pontszámmal.
- Van összehasonlítási alapom, hiszen évek óta részt veszünk a versenyen, így el tudom mondani, hogy korábban soha ennyien nem vettek részt az Önkormányzati Kupán – mondta el az eredményhirdetést követően dr. Áldozó Tamás, aki úszásban második helyen végzett, sudokuban pedig sorozatban negyedszer utasított mindenkit maga mögé. Örülünk, hogy sokan elfogadták a meghívásunkat, igyekeztünk olyan programokat összeállítani a kollégáknak, hogy ne csak sportoljanak, hanem ismerjék meg közelebbről városunkat, látogassanak el az Esterházy kastélyba, a Bázisrepülőtérre. Sportszerű küzdelmek zajlottak egész nap, jó alkalom volt a mai, hogy ne csak telefonon, e-mailben, hanem személyesen is találkozzanak a különböző hivatalok munkatársai.

A részletes eredmények ITT!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!