Dr. Udvardy Tibor volt a Szegfű Klub vendége


2013-04-26 22:37:19  | cikk: HuHa  | 


Dr. Udvardy Tibor volt a Szegfű Klub vendége főképe
Egészségügyi előadásra várta tagjait ma délután a Szegfű Klub. A Pedagógus Művelődési Házban tartott összejövetelre dr. Udvardy Tibor főorvost hívta meg a klub vezetősége, hogy az idős kori szív- és érrendszeri betegségekről tartson tájékoztatót. A főorvos nemcsak a különböző betegségekről szólt előadásában, hanem szövődményeik megelőzéséről és gyógyítási módjaikról is.
-A magas vérnyomás betegségről, a diabéteszről és az ezek következtében bekövetkező szövődményekről adok tájékoztatást, azokról melyek az életkort megrövidíthetik. Éppen ezért a szövődmények megelőzését szolgáló lehetőségekről, kezelésekről is beszélek és arra hívom fel a figyelmet, hogy az emberek is felelősséggel tartoznak életmódjukkal, magatartásukkal saját egészségükért – mondta az előadás előtt. Dr. Udvardy Tibor kifejtette, a szív- és érrendszeri betegségek a világon mindenütt a vezető halálokok között szerepelnek, ám egyúttal a legjobban kezelhető betegségek közé is tartoznak, ha időben megkezdődik kezelésük és a beteg hozzáállása is megfelelő. A főorvos arról is szólt, a magas vérnyomás betegség, a cukorbetegség és a hozzájuk járuló betegségek jellemzően a 40-50 éves kor körül alakulnak ki, és bár a betegség jön magától, a rosszabbodás, megelőzhető megfelelő kezeléssel és odafigyeléssel.
-Azt el kell mondani, hogy a betegség komolyan vételében egyre jobb a helyzet, az emberek megértik, hogy a gyógyszeres kezelés nem elhanyagolható, és hogy maguknak is tenniük kell egészségükért megfelelő életmóddal, táplálkozással. Vannak olyan betegeim, akik már húsz-harminc éve visszajárnak, súlyos betegségben szenvedtek, de a mai modern gyógyászati lehetőségekkel, gyógyszerekkel tudtunk segíteni rajtuk.
A főorvos hangsúlyozta, a mindennapi életben el kell kerülni azokat a faktorokat, amelyek ezeket a betegségeket előidézhetik vagy ronthatják. Így törekedni kell a stresszmentes életre, a zsírszegény étrend tartására, a cukorszegény diétára, a megfelelő pihenésre és a mozgásra. Mindezek idős korban is fontosak.
Az ilyen és ehhez hasonló előadásokat egyébként a Szegfű Klub vendége nagyon fontosnak tartja, hiszen ilyenkor lehetőség van felhívni a figyelmet arra, hogy komolyan kell venni az egészségügyi problémákat, amik jó eséllyel szinten tarthatók, gyógyíthatók, ha időben fordulnak orvoshoz a betegek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!