Csődben az Eger, visszalép a bajnokságtól?


2013-04-26 19:51:45  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Csődben az Eger, visszalép a bajnokságtól? főképe
Nagy bajban van az OTP Bank Liga sereghajtója. Néhány nap múlva ugyanis megszűnhet az Eger futballcsapata, a csőd jelen állás szerint elkerülhetetlen. Megtörténhet az, ami egy profinak mondott bajnokságban igencsak kínos, menet közben visszaléphet, megszűnhet egy klub.
- Nincs ezen mit szépíteni, csődbe jutottunk – mondta Kocsis Zoltán kisebbségi tulajdonos a Nemzeti Sportnak. – Én is hibáztam, hatalmasat hibáztam! Amikor Jámbor János főtámogatóként irányított a háttérből, minden rendben volt. Percre pontosan jöttek a fizetések, a klub biztos lábakon állt. Én mégis John Marshall-lal egyeztem meg a folytatásról. Ma már mindent másként csinálnék. Jámbor úr, akkor úgy láttam, bizonytalan a jövőt illetően, John Marshall pedig elszántnak tűnt, amikor megvásárolta a klubot működtető kft. hetvenöt százalékát. Most meg már nem tud vagy nem akar fizetni. Sajnos ezt már ki is jelentette. Kerek perec megkérdeztem tőle, mire számítsunk, mi lesz a csapattal, a játékosokkal, a szurkolókkal. Mire azt mondta, eddig, és nem tovább... Nyílt titok, hogy hetek, sőt hónapok óta nincs fizetés a klubnál. Mészáros Ferenc vezetőedző és a játékosok minden dicséretet megérdemelnek, hogy ilyen körülmények közepette és ellenére is becsülettel teszik a dolgukat, legutóbb például legyőzték a Kaposvárt.
- A csőd jelen helyzetben elkerülhetetlen. Tartozunk fűnek-fának, s előbb-utóbb feljelent minket valaki – zárta a beszélgetést Kocsis Zoltán. – Ez ellen már nem tudunk mit tenni. Egyetlen lépésünk maradt, bementünk a Magyar Labdarúgó-szövetségbe, és segítséget kértünk. Azt szeretnénk, ha az MLSZ valamiféle hitelt adna nekünk, afféle kölcsönt, amelyet természetesen visszafizetünk. Szeretnénk befejezni a bajnokságot, mert így lenne tisztességes. De mi már nem tudunk előteremteni semmiféle pénzt. John Marshall nem ad, nekem meg nincs.

Az egriek a bajnokság 25. fordulójában 3-1-es vereséget szenvedtek a Kecskeméttől, a Lombard Pápával a tervek szerint május 11-én csapnak össze.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!