Lemondott mandátumáról Holdosiné Bánhegyi Ildikó


2013-04-26 15:31:29  | cikk: mo  | 


Lemondott mandátumáról Holdosiné Bánhegyi Ildikó főképe
Lemondott képviselői mandátumáról és elnöki posztjáról Holdosiné Bánhegyi Ildikó. A Pápai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (PCNÖ) korábbi elnöke 2013. március 29-től a Pápai Járási Hivatal Okmányirodájában dolgozik, s mint kormánytisztviselő nem láthatja el feladatát a nemzetiségi önkormányzatban. Az ülést ifj. Kozák János elnökhelyettes vezette. A testületi ülésen elhangzott, Holdosiné Bánhegyi Ildikó április 5-én nyújtotta be lemondását. Az erről szóló határozati javaslatot a testület egyhangúlag elfogadta. Ifj. Kozák János elmondta, várhatóan a nemzetiségi önkormányzat következő ülésén választják meg az elnök és az elnökhelyettes személyét.

A testület tárgyalt a PCNÖ 2012. évi gazdálkodásáról szóló beszámolóról is. Nagy Zsolt pénzügyi osztályvezető tájékoztatása szerint a nemzetiségi önkormányzatnál minden a jogszabályoknak megfelelően történt, a tavalyi évhez képest számottevő változás nem volt. A kiadások nagy részét rendezvényekre fordították – állapította meg Nagy Zsolt. A beszámolót a testület egybehangzóan támogatta.

A képviselők tárgyaltak a PCNÖ 2014. évi költségvetési koncepciójáról is. Ifj. Kozák János elmondta, a támogatási és pályázati összegek ismeretének hiányában egyelőre csak tervezni tudnak. Az biztos, hogy kulturális programokra, rendezvényekre és gyermekprogramokra kívánják fordítani a rendelkezésre álló pénzösszegeket. Kanozsainé dr. Pék Mária kiegészítette, a jelenleg érvényben lévő jogszabály miatt április 30-ig kell benyújtani a városi képviselő-testület felé a PCNÖ költségvetési koncepcióját. A jogszabályt módosították, azonban még nem lépett hatályba. Így a jogszabály-módosítás hatálybalépését követően a 2014. évi költségvetési koncepciót várhatóan október végén kell majd előterjeszteni – derült ki az ülésen. A koncepciót a képviselők három igen szavazat mellett elfogadták.

A képviselők az ülésen megköszönték a korábbi elnök, Holdosiné Bánhegyi Ildikó munkáját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!