Intézményi átalakítás a Pápai Többcélú Kistérségi Társulásnál


2013-04-25 19:41:41  | cikk: pt  | fotó: archív  | 


Intézményi átalakítás a Pápai Többcélú Kistérségi Társulásnál főképe
Az összes napirendi javaslatot egyhangú döntéssel, tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadta el a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás (PTKT) Társulási Tanácsa a ma délelőtti tanácsülésén. A Pápai Járási Hivatal tanácstermében zajló ülés első napirendi pontjában a PTKT 2012. évi költségvetéséről szóló beszámoló került terítékre. Kunszt Szabolcs, a társulás elnöke hírportálunknak elmondta, az előző évi költségvetés teljesítése a tervezettnek megfelelően alakult, működési hiány nem keletkezett, és hitelfelvételre sem volt szükség. Egyúttal a tavalyi esztendő pénzmaradványa biztosította, hogy 2013-ban – a csökkenő finanszírozás ellenére – zökkenőmentesen tudjon tovább működni a társulás.

A továbbiakban módosították a PTKT Társulási Megállapodását. Az elnök tájékoztatása szerint erre azért volt szükség, mert a többcélú kistérségi társulás 2013. június 30-cal megszűnik, helyette 2013. július elsejével pedig megalakul a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye. Ehhez kapcsolódóan a szervezeti és működési szabályzatot is módosítani kellett.

A tanácsülésen tárgyaltak a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás intézményi átalakításáról, amit az új önkormányzati törvény indokol. – Eddig munkaszervezetben tevékenykedett minden munkatársunk. A jövőben a munkaszervezet helyett feladatellátó intézménye lesz a társulásnak, ennek keretében látják el az egészségügyi és a szociális teendőket. Ide tartoznak a házi segítségnyújtással és a családsegítéssel kapcsolatos, valamint a gyermekjóléti, illetve a háziorvosi feladatok – tájékoztatott Kunszt Szabolcs. Mint mondta, a feladatellátó intézménynek lesz egy intézményvezetője, ennek a posztnak a betöltésére pályázatot írnak majd ki. A pályázat elbírálása június végén várható.

Szó volt a PTKT 2014. évi költségvetési koncepciójáról, amit azzal módosítottak, hogy október 31-ig kell elfogadni az új költségvetési koncepciót. A tanácskozáson kiderült, a társulás az idei évben hitelfelvétellel nem számol, és adósságot eredményező ügyleteik sem lesznek. A Pápai Többcélú Kistérségi Társulás a bevételeit idén működési kiadásra fordítja, tehát fejlesztési kiadása nem lesz, így minden bizonnyal közbeszerzést sem kell kiírniuk.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!