Varsóba készülnek SO labdarúgóink


2013-04-25 16:29:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Varsóba készülnek SO labdarúgóink főképe
Az Eurázsiai Speciális Olimpia Szövetség európai válogató versenyt rendez kiemelkedő képességű, egyesített labdarúgó csapatok részére 2013 júniusában Lengyelországban. A tét nagy, hiszen a varsói torna 1-4. helyezést elért csapatai részt vehetnek decemberben a Rio de Janeiróban rendezendő Világkupán. Múlt héten Darvastón szerepelt a Magyar Speciális Labdarúgó Válogatott, a kontinensviadalra készülő 17 fős keretbe szigetvári és győri versenyzők mellett nyolc pápai játékos került be, négy SO sportoló (Bogdán Sándor, Rózsa Krisztián, Horváth Dániel, Horváth Kristóf) és négy partnerjátékos (Horváth Dávid, Nemes Milán, Fekete Attila, Tomojzer Csaba).
- A válogatott a csoportkörben épp a pápai együttestől szenvedett vereséget, majd a döntőben sikerült kiköszörülniük a csorbát, így megnyerték a tornát. A 16-23 éves korosztályba tartozó versenyzőink többsége rutinos sportolónak mondhatja magát, hiszen már 2006 óta részt vesznek különböző tornákon, bízom benne, hogy folytatva a hagyományt, éremmel térnek haza Varsóból, ebben az esetben pedig egyenes az út Rióig. A szabályok nem sokban különböznek az épek versenyétől, a pályán lévő 11 főből öt partnerjátékos és hat SO sportoló lehet a játéktéren, partnerjátékos pedig csak partnerjátékossal cserélhet. Mondanom sem kell, óriási élmény lenne a Balla Diáksport Egyesület sportolóinak és a partnerjátékosoknak kijutni Brazíliába, biztos vagyok benne, hogy ezért mindent meg is fognak tenni – mondta el Szautner Mihály, a Balla DSE vezetője.

A magyar válogatott várhatóan májusban Pápán edzőtáborozik.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!