Egy győzelem, egy vereség utánpótláscsapataink mai mérlege


2013-04-24 20:50:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Egy győzelem, egy vereség utánpótláscsapataink mai mérlege főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club U-15-ös és U-13-as együttese a bajnokság 24. fordulójában a szombathelyi Illés Akadémia ’B’ gárdája ellen szerepelt a Perutz Stadion műfüves pályáján. Forsthoffer Tibor tanítványai a 13. helyről várták a kezdő sípszót, mérlegük négy győzelem, egy döntetlen, 16 vereség volt. Tavasszal hullámzó teljesítményt nyújtanak a pápaiak, hiszen voltak szép győzelmek (PELC – Tapolca 4-2), nagyarányú vereségek (Veszprém – PELC 10-0) és bosszantó döntetlenek (PELC – Ajka 3-3) egyaránt. Az éllovas szombathelyiek ellen nem a hazaiak voltak az esélyesek, ezt nemcsak a tabellán elfoglalt helyezés mutatta, hanem szemmel látható volt, hogy a vasiak erősebbek, gyorsabbak, nem is beszélve a korkülönbségről. Az Illés Akadémia ellen két meghatározó játékosára, Nagy Bencére és Böröczky Andrásra sem számíthatott a pápai mester, ennek ellenére nem játszottak rosszul a hazaiak, bár egy szögletből és egy kontrából kétgólos hátrányba kerültek a szünetre, a második játékrészben Sály egy bombagóllal eldöntötte a három pont sorsát, a játékosok szépen helytálltak.

Forsthoffer Tibor: Az első félidőben kicsit rendezetlenek voltunk, a vendégeknek ezért volt több lehetősége. A második játékrészben átszerveztem a védelmet, agresszívabbak lettünk, igyekeztünk letámadni az ellenfelet, megakadályozni a mélységi beindulásokat, ez sikerült is, hiszen kevesebb lehetőségük volt. Nem volt sok esélyünk a gólszerzésre, ennek ellenére nem játszottak rosszul a srácok.

PELC U-14 – Illés Akadémia ’B’ 0-3 (0-2) Gsz.: Bolboaca, Sály 2

A 11. helyen álló U-12-es pápai gárda egy rendkívül izgalmas, fordulatos mérkőzést játszott a tabella 12. helyén tanyázó Illés Akadémia ’B’ ellen. A pápaiak az első félidőben négygólos előnyt szorgoskodtak össze Márton, Mogyorósi, Molnár és Péter révén, majd a 48. percben a játékvezető kiállította a szombathelyi Németh Benjamint, úgy tűnt, sima hazai győzelem születik. Tíz perc alatt azonban egy szögletből, egy szabadrúgásból és egy kapu előtti kavarodásból visszajött a meccsbe a Szombathely, így 4-3-as állásnál izgulnia kellett Horváth Imre fiainak, végül szerencsére sikerült megőrizni az egygólos vezetést, mellyel a pápaiak megszerezték hetedik győzelmüket a bajnokságban.

Horváth Imre: Az első félidőben szenzációsan játszottak a srácok, az ellenfélnek momentuma sem volt. Sajnos eléggé durván játszott az Illés Akadémia, a szünetben hat emberrel frissítettek, minőségi cserét is végrehajtottak, nekünk ekkora merítési lehetőségünk nem volt, így el is fáradtunk a végére. A második játékrészben legalább négy ziccert kihagytunk, emiatt lett szoros a végjáték. Úgy gondolom, a játékosok maximálisan megérdemlik a dicséretet, hellyel-közzel látványos futballt mutattak be, és a taktikai utasításokat is betartották.

PELC U-12 - Illés Akadémia ’B’ 4-3 (4-0) Gsz.: Márton, Mogyorósi, Molnár, Péter ill. Edelényi, Balogh, Babócsi

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!