Barokk tánctanítás a Refiben


2013-04-23 21:28:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Barokk tánctanítás a Refiben főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ egy nyertes TÁMOP pályázatnak köszönhetően Pápai Forgatag címmel szakköri foglalkozássorozatot indított útjára a közelmúltban, melynek célja az általános és középiskolás korú diákok tehetséggondozása. Baán Éva kérdésünkre elmondta, a pályázat keretein belül több művészeti csoport különböző foglalkozássorozaton vehet részt. A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájában egy kezdő és egy haladó csoport barokk táncokat sajátíthat el. 
- 23 fővel készülünk a Szigeti veszedelem című nagyszabású összművészeti bemutatóra. A két csoport február óta készül lázasan a júniusi programra. Jelenleg a projekthez kapcsolódóan szentbenedeki táncokat tanulunk, ami a barokk táncokhoz nagy mértékben köthető. Majd ezt fogjuk a barokk tánc projektbe átépíteni. Ezek forgós, forgatós táncok. Mi egy olyan táncot adunk elő, ami egy barokk hangulatú néptánc elemekkel ötvözött zenére épül. Ezt Komáromi Sándor rendező jóvá is hagyta, nagyon tetszett neki az ötlet és a zene is. A próbákkal jól állunk, folyamatosan gyakorlunk, s próbálunk. A diákokkal a tanítási órák keretében is tudunk ismételni, hiszen ők a művészeti tagozat néptáncosai - mondta Müller Anita foglalkozásvezető.
A kezdő csoport keddenként, míg a haladók csütörtökönként próbálnak a református gimnázium tornatermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!