Barokk zenekar az Allegro Zeneiskolában


2013-04-22 19:08:01  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Barokk zenekar az Allegro Zeneiskolában főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ egy sikeres TÁMOP pályázatnak köszönhetően Pápai Forgatag címmel szakköri foglalkozássorozatot indított útjára a közelmúltban. A több alkalomból álló zenei foglalkozásoknak az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ad otthont hétfőnként.
Bódis Erika, a szakkör vezetője kérdésünkre elmondta, a mai összejövetel a kilencedik.
- Február óta készülünk már a júniusi bemutatóra, a Szigeti veszedelem nagyszabású összművészeti előadására. Az allegrósok egy régi zene együttesként fognak majd színpadra lépni, 8 hegedűssel. Csoportunk feladata, hogy amíg érkeznek a nézők, mi barokk zenei aláfestést játszunk, Farkas Ferenc: Öt barokk tánc címmel. Ezek 17. századi barokk táncdallamok. Az öt tánc három szólam összesen - mondta a szakkör vezetője.
Az allegrósokból összeállt barokk „zenekar” nagy örömmel vesz részt az előadásban.
A tanárnő hozzátette még, nagyon jól állnak a próbákkal, hiszen már négy táncot tudnak az ötből. A gyerekek rendkívül lelkesek, rendszeresen gyakorolnak, tetszik nekik, hogy mást csinálhatnak, mint eddig, s öröm nekik a közös muzsikálás.
Baán Éva szakmai koordinátor elmondta, a szakkör célja az iskoláskorú diákok tehetséggondozása. A múlt héten már tartottak egy közös próbát, melyen a zenekarok és az énekkarok vettek részt, közel 130 diákkal.
A Szigeti veszedelem című darabot június 13-án mutatják be az Erzsébet ligetben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!