Sakkverseny Balatonfüreden és Pápán


2013-04-22 18:52:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakkverseny Balatonfüreden és Pápán főképe
A Pápai SE sakkozói a hétvégén két nagy múltra visszatekintő versenyen is részt vettek. Első megmérettetésük szombaton Balatonfüreden a dr. Dibusz László sakk emlékverseny volt, melyet már kilencedik alkalommal rendeztek meg. A pápaiak tavaly neveztek először, idén kilenc diák és egy felnőtt vett részt a küzdelmekben. Kilenc fordulós svájci rendszerben bonyolították le az alsósok és a felnőttek versenyét, utóbbiaknál oda - visszavágós körmérkőzést játszottak, mindhárom csoportban egységesen 15-15 perc gondolkodási idővel. A PSE négy éremmel és egy különdíjjal tért haza: „Pöttöm” csoportban, az alsósoknál a fiúk között Varga Dániel (Szent István Római Katolikus Általános Iskola) harmadik lett, a lányoknál Domonkos Eszter (Erkel Ferenc Általános Iskola) első, Czemmel Viktória (Tarczy Lajos Általános Iskola) második helyezéssel gazdagodott. Az „ifjúsági” csoportban, a felsősök mezőnyében Margl Roland (Tarczy Lajos Általános Iskola) a dobogó második fokára állhatott fel, a hölgyeknél Hamzáné Gyimesi Andrea pedig különdíjban részesült. Az emlékverseny másnapján rendezte meg a PSE a VII. Kattani kupa rapid sakkversenyt.
- Az egyesület tavaly augusztusban támasztotta fel ezt az évekkel korábban már létező versenyt. Az étterem és a PSE sakk szakosztálya közösen rendezte, a helyet és a díjakat az étterem adta, a felszerelést és a bírót a PSE – tudtuk meg Kiss Csaba szakosztályvezetőtől. Sajnos kevesebben jöttek el, mint azt vártam, húsz induló volt, talán azért csak ennyi, mert a verseny egybeesett a vasárnapi NB II-es fordulóval. A pápaiak mellett voltak Nemesgörzsönyből, Zircről, Dudarról. Hét fordulós svájci rendszerű volt a verseny melynek lényege, hogy az azonos vagy közel azonos pontszámúakat párosítják össze a következő fordulóra, 15-15 perc gondolkodási idővel. Örömteli, hogy ketten a PSE ifijei közül is részt vettek a versenyen. A tervek szerint szeptemberben lesz a következő Kattani kupa.

Végeredmény:
1. Mezei Zsolt (Pápa)
2. Hans Bol (Dudar)
3. Kerecsényi Zoltán (Pápa)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!